Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;



1. Δεν χωρά καμιά απολύτως αμφισβήτηση για το σεβασμό του ΠΑΣΟΚ στους δημοκρατικούς θεσμούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισμένο με την ενίσχυση τους. Η σημερινή «θεσμοσεβούμενη» κυβέρνηση, είναι αυτή που έχει υπογράψει τις πιο άγριες ιστορίες καταπάτησης κύρους θεσμών και μάλιστα κορυφαίων. Πρόσφατο παράδειγμα, η νοθεία στη Βουλή, στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ένας κορυφαίος θεσμός πήγε περίπατο στις τσέπες του κ. Αγοραστού και της κ. Πατριανάκου.

2. Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση για το σεβασμό και την εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ, στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Αν κάποιοι θέλουν να βρουν τον ορισμό του πολιτικού παιχνιδιού, με μοχλό την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δεν χρειάζεται να πάνε στο 1990 και τον Κ. Μητσοτάκη. Μπορούν να τον βρουν στην στάση του σημερινού πρωθυπουργού κατά την εκλογή του κ. Κ. Στεφανόπουλου.

3. Το πρόβλημα της χώρας, δεν είναι πρόβλημα Συνταγματικό. Το πρόβλημα της χώρας, δεν είναι οι εκλογές. Αντιθέτως οι εκλογές, είναι η μόνη λύση για να λυθεί το πρόβλημα. Γιατί το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Είναι η ΝΔ, είναι ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση του. Είναι οι πολιτικές που ακολουθούν. Είναι ότι σε αυτή τη κρίσιμη φάση η Ελλάδα, θαλασσοδέρνεται. Δεν έχει γραμμή πλεύσης, έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση πλήρως αδύναμη που τα έχει χαμένα. Μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που σέρνεται από τις περιστάσεις.

4. Το πρόβλημα των πολιτών, δεν είναι Συνταγματικό. Είναι πρόβλημα αντιμετώπισης των αναγκών μιας δύσκολης καθημερινότητας, που η διακυβέρνηση της ΝΔ, την κάνει αβάσταχτη. Το πρόβλημα των πολιτών είναι ότι γίνονται εδώ και πέντε χρόνια θύματα των άγριων φοροεπιδρομών που εξαπολύει η κυβέρνηση Καραμανλή. Το πρόβλημα των πολιτών είναι ότι δεν μπορούν να κοιτάξουν με αισιοδοξία το μέλλον τους, γιατί απλά δεν τους δίνεται καμία προοπτική. Γι αυτό στις Ευρωεκλογές, ξεκάθαρα, ζήτησαν αλλαγή πορείας.

5. Υπεύθυνη στάση για το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι να αφήσει την σημερινή κυβέρνηση να διαλύσει με την ησυχία της, τη χώρα. Υπεύθυνη στάση για το ΠΑΣΟΚ, είναι να δώσει τέρμα σε αυτή την τελματώδη κατάσταση. Γι αυτό, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε για μια ακόμη φορά, στον σημερινό πρωθυπουργό, μια ξεκάθαρη συμφωνία. Εκλογές το φθινόπωρο και συμφωνία για επανεκλογή του κ. Παπούλια, εφ όσον ο ίδιος το επιθυμεί.

6. Παιχνίδια με τους θεσμούς δεν παίζει αυτός που καταθέτει ξεκάθαρες προτάσεις. Το κάναμε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας απέναντι στη χώρα. Η σημερινή κατάσταση της χώρας και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε εδώ και ένα χρόνο σε προεκλογική περίοδο, οφείλεται αποκλειστικά στον σημερινό πρωθυπουργό, που πότε είναι κουρασμένος και φεύγει, πότε ξεκούραστος και μένει, που τη μια μέρα σκέφτεται εκλογές και την άλλη ανασχηματισμό κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ