Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Έφτασαν στην πηγή, αλλά…

Το άγχος της πρεμιέρας κατανίκησε τη μαχητικότητα και την επιμονή. Οι Ικαροι έφτασαν δύο φορές σε απόσταση καλαθιού με αντίπαλο το Ρέθυμνο, αλλά δύο χαμένα σουτ και τρία χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν τους επέτρεψαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα. Η ομάδα του Καμαράκη γνώρισε την ήττα από το Ρέθυμνο (52-65) στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2, μπροστά σε ένα εκπληκτικό κοινό 700 ατόμων που βρέθηκε στο κλειστό της Κοιλάδας.
Το ξεκίνημα ήταν νωθρό για την ομάδα μας, που δεν κατάφερε να αποφύγει το άγχος του νεοφώτιστου. Οι κρητικοί μπήκαν δυνατά και πήραν από την αρχή μια ισχνή διαφορά (3-6 πόντους). Οι Ικαροι δεν το έβαλαν κάτω και με επιμονή και καλή άμυνα κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ (25-30 στο ημίχρονο). Το Ρέθυμνο, με ηγέτες τους Λάτοβιτς και Μαγκουνή αλλά και εκμεταλλευόμενο την εμπειρία του από αγώνες της Α2, διατηρούσε το κεφάλι στο σκορ, παρά την επίμονη προσπάθεια των Σερραίων. Η δυνατή άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου έφερε τους Ικάρους δύο φορές σε απόσταση ενός καλαθιού στην τέταρτη περίοδο, όμως αφ' ενός τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (ο Θανάσης Τοπούζης έμεινε από νωρίς στον πάγκο με 4 φάουλ, κάτι που αποδυνάμωσε τους "κυανοκίτρινους" μέσα στη ρακέτα) και αφ' ετέρου το υπερβολικό άγχος (η ομάδα έχασε πολλά ελεύθερα σουτ), δεν της επέτρεψαν να προηγηθεί και να αλλάξει την πορεία του αγώνα. Το Ρέθυμνο διαχειρίστηκε με ψυχραιμία το παιχνίδι και κράτησε τα ηνία μέχρι το τέλος και έφτασε στη νίκη με 52-65.
Χρόνος για στεναχώρια δεν υπάρχει, αφού το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα δοκιμάζεται στην Πάτρα απέναντι στην τοπική Ολυμπιάδα.
Κααμαράκης: "Ευχαριστώ στον κόσμο - Άγχος χωρίς λόγο"
Ο κόουτς των Ικάρων, Στάθης Καμαράκης στάθηκε στο αδικαιολόγητα πολύ άγχος που είχαν οι παίκτες του: "Το Ρέθυμνο ήταν σαφώς καλύτερο από εμάς. Πήρε περισσότερα ριμπάουντ, ήταν συγκεντρωμένο και έφτασε δίκαια στη νίκη. Είχαμε υπερβολικό άγχος, χωρίς να υπάρχει λόγος. Αυτό μας κατέστρεψε στην επίθεση, μας άφησε χωρίς καθαρό μυαλό. Σε δύο σημεία βρεθήκαμε σε θέση να πάρουμε κεφάλι. Στην πρώτη περίπτωση Χάσαμε δυο κρίσιμες επιθέσεις και στη δεύτερη δεν εκμεταλλευτήκαμε τους αιφνιδιασμούς. Αν το κάναμε, και με την ώθηση του κόσμου, ίσως η έκβαση του αγώνα να ήταν άλλη. Θα ήθελα να πωένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον κόσμο που μας στήριξε. Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο. Τα παιδιά προσπαθούν πολύ και θα έρθουν καλύτερες μέρες."
Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Νίκος Καραγιάννης εκθείασε την προσπάθεια των παικτών του, αλλά δήλωσε και εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των Ικάρων: "Μετά τον αποκλεισμό μας στο Κύπελλο δουλέψαμε απρόσκοπτα για το σημερινό παιχνίδι για 20 μέρες. Οι Ικαροι είναι μια ομάδα πολύ επικίνδυνη, όπως έδειξε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Κολοσσό. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, δεχτήκαμε μόνο 52 πόντους και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Εύχομαι στους Ικάρους καλή συνέχεια. Πολύ δύσκολα θα περάσει κάποια ομάδα από τις Σέρρες. Ευχαριστούμε τον κόσμο που κινήθηκε σε αξιοπρεπή πλαίσια και είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα γήπεδα της Ελλάδος".
Ο Σπύρος Μαγκουνής, εκ των πρωταγωνιστών της νίκης του Ρεθύμνου, δήλωσε: "Παίζαμε με μια δυνατή ομάδα, που παίζει πολύ επιθετικά και γρήγορα. Προετοιμαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα για να παίξουμε σκληρά στην άμυνα και να κρατήσουμε τους Ικάρους χαμηλά στο σκορ. Πετύχαμε αυτούς τους στόχους και φτάσαμε δίκαια στη νίκη".
Από την πλευρά του, ο σέντερ των Ικάρων, Φίλιππος Συμεωνίδης τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για τη μεγάλη συμπαράσταση. Είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου, γιατί παλέψαμε για τη νίκη. Ετσι είναι το μπάσκετ, κάποια σουτ θα μπουν, κάποια όχι. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να στεναχωρηθούμε, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να έρθουν και τα αποτελέσματα".
*Νικητής με... 3/5
Ο 12χρονος Τάσος Ιωαννίδης ήταν ο νικητής στο διαγωνισμό βολών που διοργάνωσε για τα παιδιά των ακαδημιών το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Ο νεαρός αθλητής με 3/5 βολές επικράτησε των συμπαικτών του και κέρδισε ένα ζευγάρι παπούτσια για μπάσκετ.



Ίκαροι Σερρών - Ρέθυμνο 52-65
Διαιτητές: Μάνος - Μαλανδρής - Πουρσανίδης.
Τα δεκάλεπτα: 10-14, 25-30, 38-42, 52-65.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 13 (4), Μουζακίτης 3 (1), Τότσιος 7, Χόχλερ 5 (1), Συμεωνίδης 7, Ασημάκης 6, Βοϊβατόπουλος 5(1), Τοπούζης 6.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Καραγιάννης): Κουκάς 12 (1), Κούμουλος 5 (1), Στυλιανού 3, Τσόχλας, Μαγκουνής 14, Νεοφυτίδης 2, Ψαθάς 7 (1), Στίκας, Λάτοβιτς 20 (4/8τρ., 15ρ.), Πασχάλης 2.

Τα αποτελέσματα:
ΚΑΟΔ - Αμύντας 67-58
Αρκαδικός - Παγκράτι 69-65
ΟΦΗ - Αιγάλεω 69-62
Δάφνη - Ξάνθη 97-91
Ίκαροι Σερρών - ΑΓΟΡ 52-65
Ηρακλής - Ολυμπιάδα 90-82
Νήαρ Ηστ - Πέραμα 72-67
Ερμής Λαγκαδά - Ίκαρος / Έσπερος 71-72

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ