Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ για ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Κατάμεστη η πλατεία Ελευθερίας, κατά την διάρκεια της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας που άναψε χθες το πρωί (Δευτέρα 26 Οκτωβρίου) στις Σέρρες, στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας που ξεκίνησε από την αρχαία Ολυμπία και θα καταλήξει στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου θα διεξαχθούν οι ΧΧΙ Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Ολυμπιακή φλόγα έφθασε στις Σέρρες από την πόλη της Έδεσσας, στις 11:00 το πρωί, ενώ δια της οδού Βενιζέλου μεταφέρθηκε στα χέρια διακεκριμένων αθλητών (Σπύρου Παπαδόπουλου, Όλγας Πελεκάνου, Αναστάσιου Παπάζογλου) στην κεντρική πλατεία, όπου η χρυσή Ολυμπιονίκης Χρυσοπηγή Δεβετζή άναψε το βωμό στην εξέδρα που είχε στηθεί από το Δήμο Σερρών.

Στην πλατεία Ελευθερίας


Κατά τη διάρκεια της τελετής κι αφού άναψε ο βωμός, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Ιωάννης Βλάχος απηύθυνε χαιρετισμό και υποδέχθηκε επίσημα τα μέλη της καναδικής αποστολής από το Βανκούβερ και τους παράγοντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μαζί με το Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανο Φωτιάδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Σωτηριάδη και τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Νικόλαο Ρίζο.
Μετά την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου του Καναδά και της Ελλάδας (ο τελευταίος από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών), η τελετή συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς του κ. Σπύρου Ζανιά (προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας), του κ. Αντώνη Τσαμενίδη (μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) και του εκπροσώπου της Πρεσβείας του Καναδά, ελληνοκαναδού κ. Κώστα Κατσιγιάννη.
Παρόντες και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ.κ. Ιωάννης Καρράς, Βασίλειος Κατσώρας και Νικόλαος Τσιώνης.
Με το πέρας της τελετής, η ολυμπιακή φλόγα εξήλθε από τα ανατολικά της πόλης ακολουθώντας τις οδούς Διονυσίου Σολωμού και Μεγ. Αλεξάνδρου στα χέρια των Απόστολου Τασκούδη, Αντώνη Γέργου και Μ. Σκουλίδη.
Ακολούθως η φλόγα ταξίδεψε προς την πόλη της Δράμας.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σερρών
«Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού, κατέβα, φανερώσου κι άστραψε δω πέρα στη δόξα της δικής σου γης και τ’ ουρανού».

«Με συγκίνηση, ως Δήμαρχος της πόλης, μαζί με όλους εσάς, υποδέχομαι την Ολυμπιακή Φλόγα στην πλατεία Ελευθερίας, στο ιστορικό κέντρο των Σερρών, ως πρεσβευτή της Ειρήνης και της Συναδέλφωσης των Λαών.
»Η Φωτιά, η Φλόγα, το Φως, αποτελούν το Ιερό σύμβολο της δημιουργίας του Κόσμου. Αυτό το Αιώνιο Φως της Ελλάδας, είναι εδώ σήμερα για να μεταδώσει τις αξίες της προαιώνιας αγωνιστικής διάθεσης, η οποία οδηγούσε πάντα τους Έλληνες στην εξιδανικευμένη σωματική ομορφιά και ταυτόχρονα στην πνευματική ολοκλήρωση.
»Από το βήμα αυτό, απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους τους λαούς του κόσμου και στέλνουμε το μήνυμα της Ειρήνης, της Ελπίδας και της Δημιουργίας στην πόλη του Βανκούβερ του Καναδά, όπου θα φιλοξενηθούν οι 21οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ