Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υποστήριξης

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της νέας γρίπης Α(Η1Ν1) στη χώρα μας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι αναλαμβάνοντας το μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα συμμετέχουν με τη δημιουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας Υποστήριξης της νέας γρίπης που θα συνδράμει το σύνολο των υγειονομικών δομών της χώρας.
Οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι δημιουργούν Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υποστήριξης εντασσόμενοι στο Στρατηγικό Σχεδιασμό Αντιμετώπισης της νέας γρίπης του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.
Οι συμμετέχοντες στο δίκτυο ιατροί θα λειτουργούν βάσει προγράμματος που θα καταρτίσει ο οικείος Ιατρικός Σύλλογος λαμβάνοντας υπ` όψιν τις τοπικές συνθήκες υπό την έννοια του εφημερεύοντος.
Οι εντασσόμενοι στο δίκτυο ιατροί θα προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες υπό συνθήκες άσκησης της ιδιωτικής ιατρικής και του ιδιωτικού ιατρείου.
Κύριος ρόλος των ιατρών σε αυτά τα δίκτυα είναι η αντιμετώπιση των περιστατικών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νόσο ή σωστά να την κατευθύνουν.
Οι καταστάσεις των εφημερευόντων ιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του (www.isserron.gr), στον τοπικό τύπο, στα φαρμακεία και θα αφορούν Σάββατο και Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ