Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Έμφαση σε άμυνα και ριμπάουντ

Η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προ των πυλών και οι Ικαροι ταξιδεύουν το Σάββατο στην Πάτρα για να αντιμετωπίσουν την τοπική Ολυμπιάδα σε μια… «επικίνδυνη αποστολή». Ο κόουτς των «κυανοκίτρινων», Στάθης Καμαράκης, μίλησε στο www.ikaroibc.gr για τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στο Ρέθυμνο, αλλά και για το επερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι.
«Με το Ρέθυμνο το παιχνίδι κρίθηκε στα αμυντικά ριμπάουντ. Μελετώντας τις στατιστικές κατηγορίες, δεν υπολειπόμασταν σε κάποιον άλλο τομέα. Χάσαμε κρίσιμα ριμπάουντ, που έδιναν στο Ρέθυμνο δεύτερη ευκαιρία για να πετύχει πόντους. Κάναμε περισσότερες επιθέσεις, αλλά το άγχος μας έκανε άστοχους. Αμυντικά λειτουργήσαμε καλά, όμως τα ριμπάουντ και τα άστοχα σουτ μας οδήγησαν στην ήττα.
Η Ολυμπιάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε συνολική άμυνα, γιατί ο αντίπαλος έχει πολύ καλή περιφέρεια αλλά είναι και δυνατός στη ρακέτα. Οπωσδήποτε το κλειδί είναι το μαρκάρισμα του Γκαγκαλούδη, ο οποίος στήνει πολύ καλά τα picks, όμως αν δεν δούμε συνολικά τα ατού της Ολυμπιάδας θα έχουμε πρόβλημα. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουμε στο θέμα των ριμπάουντ. Όχι μόνο γιατί μας στοίχισαν στο προηγούμενο ματς, αλλά και γιατί ο σέντερ της Ολυμπιάδας, ο Κοσάνοβιτς είναι φοβερός σε αυτόν τον τομέα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ