Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ο Δήμαρχος Σερρών για την Επέτειο του ΟΧΙ

Με τον εορτασμό των εθνικών επετείων δεν εκπληρώνουμε μονάχα το χρέος μας απέναντι στους προγόνους μας αποτίοντάς τους τον οφειλόμενο φόρο τιμής… Μας δίνεται, συγχρόνως, η ευκαιρία να αναλογιστούμε το τίμημα της ελευθερίας και της δημοκρατίας μας, τις βαρύτατες θυσίες που απαιτήθηκαν προκειμένου να διασφαλιστούν αυτά τα ύψιστα αγαθά.

Ώρες ευθύνης και η εφετινή επέτειος του έπους του ΟΧΙ, καθώς είναι καταφανές ότι πρέπει-τώρα ακόμη με μεγαλύτερο σθένος-να υπερασπιστούμε δυναμικά, ό,τι κερδίσαμε με αγώνες και κατοχυρώσαμε με διεθνείς συνθήκες.
Διαφορετικά, θα είμαστε βάρος της ελεύθερης γης που πατούμε, ανάξιοι κληρονόμοι της ιστορίας, του πολιτισμού και απαρνητές του ίδιου του ονόματός μας.

Δυστυχώς, η ιδεολογία του ανδρείου και του πολεμιστή-υπερασπιστή της πατρίδας, έχει ατονήσει.
Η νέα γενιά πρέπει να γνωρίζει ότι οι αξίες και τα ιδανικά των αγωνιστών της Πίνδου και της Β. Ηπείρου μας εμπνέουν και σήμερα.

Οι Έλληνες του 40, δεν υπάκουσαν στη λογική του συσχετισμού δυνάμεων, δεν υπολόγισαν το κόστος της ανθρώπινης θυσίας. Προέταξαν την ηθική τάξη, τις αξίες, αλλά και τα βιώματα χιλιετιών, με υπερηφάνεια, αποφασιστικότητα, προσηλωμένοι στα ιδανικά της ελευθερίας και του ανθρωπισμού.

Κι ας ήταν λίγοι, μία χούφτα ενάντια στην αυτοκρατορία των ισχυρών…
Αλλά όπως είπε και ο Μακρυγιάννης: «Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος, παρηγορούμαστε με ένα τρόπο, ότι η τύχη, μας έχει εμάς τους Έλληνες πάντα ολίγους, ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θηρία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε, τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να αποθάνουν, και όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν».

Ωστόσο, παρά την κρίση, την απαξίωση των πάντων, ξέρουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε σε μία πατρίδα καλύτερη.

Αυτός είναι ο στόχος, για τον οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ