Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

Τον πρόεδρο και τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επισκέφτηκαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης και στελέχη της παράταξής του την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνεργασία και η ενημέρωση για διάφορα θέματα που απασχολούν το Εργατικό Κέντρο.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και τα μέλη της Διοίκησης ξεκινώντας την ενημέρωση αναφέρθηκαν καταρχήν στα αιτήματα των εργαζομένων και εν συνεχεία στα διάφορα θέματα που απασχολούν το Εργατικό Κέντρο σε σχέση με το Δήμο Σερρών, όπως το θέμα της ανεργίας και η στήριξη της τοπικής οικονομίας, τα προγράμματα απασχόλησης, η κατασκευή εργατικών κατοικιών κ.ά.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης επεσήμανε το σημαντικό ρόλο του Εργατικού Κέντρου στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας και της στήριξης της τοπικής οικονομίας, ο κ. Αγγελίδης είπε, ότι ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα της ανεργίας και της τόνωσης της τοπικής οικονομίας με τους εξής τρόπους:

1) Συνεργασία Δήμου και Επιμελητηρίου για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί, με την αξιοποίηση του δικτύου του αποδήμου Ελληνισμού για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στις κοινότητες των Σερραίων του εξωτερικού και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (Ε.Λ.Κ.Ε.) για προβολή των τοπικών προϊόντων.
2) Δημιουργία προϋποθέσεων που θα κάνουν την πόλη ελκυστική και θα φέρουν ξένο κόσμο. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί:
α) με τη δημιουργία θεσμών πολιτιστικών, αθλητικών, εμπορικών κ.λπ. με πανελλήνια ή διεθνή εμβέλεια
β) με την αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών και ιστορικών θησαυρών όπως, Άγ. Ιωάννης, Σπήλαιο Επταμύλων, Ακρόπολη Σερρών, Ελαιώνας, Χιονοχώρι, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, κοιλάδες Αγ. Γεωργίου, Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων.
γ) δημιουργώντας μια πόλη λειτουργική, ανθρώπινη και όμορφη με την κατασκευή χώρων στάθμευσης και τον εξωραϊσμό του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης.
3) Συνεργασία Δήμου με τους φορείς και επαγγελματίες, οι οποίοι εμπλέκονται με τον τουρισμό, με στόχο την υποστήριξη του τοπικού τουρισμού.
4) Ο Δήμος με όποιες δυνάμεις και μέσα διαθέτει, θα πρέπει να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, την αγορά και τους τοπικούς φορείς, με υποδομές και κίνητρα (όπως π.χ. Βιοτεχνικό πάρκο), για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, αλλά και την ενίσχυση και δημιουργία πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
5) Υλοποίηση έργων με χρηματοδοτήσεις από Εθνικές, Ευρωπαϊκές και άλλες πηγές.
6) Διεκδίκηση, εξασφάλιση και υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης και άλλων προγραμμάτων από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρουs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ