Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, των Επίτιμων Προξένων της Γαλλίας στο Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και τα Ιωάννινα και σε συνεργασία με το περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο» διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, από 30 Σεπτεμβρίου έως 20 Νοεμβρίου, με θέμα:

"Φωτογραφίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας στη Βόρεια Ελλάδα" 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους ηλικίας από 15 ετών και άνω και στοχεύει στην ανάδειξη της δημιουργικότητας, την έκφραση μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και φυσικά τη διάκριση στο πλαίσιο του συναγωνισμού.
Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι προσφορά της εταιρίας Cyprus Airways και πρόκειται για δύο αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Παρίσι μετ’επιστροφής.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα βραβεύσει επίσης δύο ακόμα συμμετέχοντες, θα τιμήσει δε με ειδικό βραβείο νέου ταλέντου ένα συμμετέχοντα ηλικίας 15-25 ετών.
Τέλος, η απονομή των βραβείων καθώς και τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν στο κοινό, στο πλαίσιο έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και στο δικτυακό τόπο του περιοδικού "Φωτογραφικό Είδωλο".
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (κα Μαριάνθη Πάσχου, 2310 821 231(104), communication@ift.gr, www.ift.gr) όπως επίσης και στους δικτυακούς τόπους του περιοδικού "Φωτογραφικό Είδωλο" (www.photoeidolo.gr) και του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη (www.consulfrance-salonique.org)




ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες φωτογράφοι κάτοικοι της χώρας μας, άνω των 15 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας.
Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η 20η Νοεμβρίου 2009 (Σφραγίδα ταχυδρομείου).
Ο διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει από 1 έως 3 φωτογραφίες και ένα επεξηγηματικό κείμενο που δε θα ξεπερνά τις δέκα σειρές.
2. Οι φωτογραφίες θα υποβάλλονται με τους εξής τρόπους:
▪ Ταχυδρομικά, σε διαστάσεις 20Χ30 εκ., σε CD, DVD ή κλειδί μνήμης Flash USB (USB Flash Drive) προς την υπηρεσία πολιτιστικών θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης
▪ Ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση fotogallia@gmail.com. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpeg ή tiff με ανάλυση 200 ppi σε διάσταση 30 Χ 40 εκ. και το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να φέρει το επίθετο του δημιουργού με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. papadopoulos_01, papadopoulos_02 κλπ
3. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από το δελτίο εγγραφής.
4. To δελτίο εγγραφής μπορεί να αποσταλεί, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση fotogallia@gmail.com, είτε μέσω ταχυδρομείου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Το δελτίο εγγραφής μπορεί να είναι φωτοαντίγραφο του υποδείγματος που συνοδεύει την προκήρυξη του διαγωνισμού.
5. Δελτία εγγραφής μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τους δικτυακούς τόπους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (www.ift.gr), του περιοδικού «Φωτογραφικό Είδωλο» (www.photoeidolo.gr) καθώς επίσης και του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη (www.consulfrance-salonique.org).
6. Όλες οι συμμετοχές (ταχυδρομική αποστολή φωτογραφιών, CD/DVD, και δελτίο εγγραφής) πρέπει να αποσταλούν στην παρακάτω διεύθυνση:
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Διαγωνισμός Φωτογραφίας
Λεωφόρος Στρατού 2Α
Τ.Θ. 18103
54007 Θεσσαλονίκη


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


1. Η σύνθεση της κριτικής επιτροπής θα καθοριστεί με απόφαση της Διεύθυνσης του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του περιοδικού «Φωτογραφικό Είδωλο» και τους χορηγούς του διαγωνισμού.
2. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.
3. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Noεμβρίου 2009 στους διαδικτυακούς τόπους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του περιοδικού «Φωτογραφικό Είδωλο» και του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα θα υπάρξει τηλεφωνική ενημέρωση.
4. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να στείλουν πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενη παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright).
5. Οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραχωρούν στους διοργανωτές το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών τους για κάθε σκοπό (π.χ. έκδοση καταλόγου έκθεσης, δημοσίευση και έκθεση με την προϋπόθεση να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού.) Αποκλείεται η εμπορική εκμετάλλευση και η επιστροφή των απεσταλμένων φωτογραφιών.

6. Η απονομή των βραβείων καθώς και οι φωτογραφικές δουλειές που θα διακριθούν, θα παρουσιασθούν σε ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
7. Κάθε απρόβλεπτη περίπτωση που τυχόν θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού θα ρυθμισθεί με απόφαση των διοργανωτών. Αν το γεγονός αφορά τις κρίσεις των φωτογραφιών θα λυθεί από την κριτική επιτροπή.
8. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τους διαγωνιζόμενους όλων των ορών του διαγωνισμού.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1ο Βραβείο : 2 αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Παρίσι μετ’επιστροφής, προσφορά της εταιρείας Cyprus Airways
2ο και 3ο βραβείο : θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού
Βραβείο νέου φωτογράφου : θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού

Η επιτροπή θα επιλέξει σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:
• Καλλιτεχνική ποιότητα / έκφραση
• Γνώση της τεχνικής της φωτογραφίας
• Πρωτότυπη επεξεργασία του θέματος του διαγωνισμού

Ευχόμαστε σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν καλή επιτυχία και όμορφες εικόνες!
Για περισσότερες πληροφορίες:
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Μέσω email : fotogallia@gmail.com
ή τηλεφωνικά: 2310 821 231 (εσωτ.104) (Μαριάνθη Πάσχου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ