Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η ΝΑ Σερρών στην Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Ανοίγει τις πύλες της η 25η διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, που θα διαρκέσει τέσσερες (4) μέρες [29/10-1/11/09].
Η ΝΑ Σερρών θα συμμετάσχει και φέτος στην παραπάνω έκθεση, με δικό της stand 80m2 στο περίπτερο 16 και με μια αισθητική που πιστεύουμε ότι θα εντυπωσιάσει, όπως έγινε στα τρία (3) τελευταία χρόνια.
Η παραπάνω έκθεση θεωρείται η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τουρισμού για τη χώρα μας, με αρκετές όχι όμως όσες θάπρεπε ξένες συμμετοχές, τόσο κρατικές όσο και ιδιωτικές ( tour operators, travel agents, αεροπορικές, ναυτιλιακές κ.λ.π. εταιρίες)
Η Νομαρχία μας εδώ και 15 χρόνια, από της συστάσεως του Γραφείου (σήμερα Τμήματος) Τουρισμού συμμετέχει αδιαλείπτως στην έκθεση αυτή διότι πιστεύει ότι αφενός η συμμετοχή της σε στοχευμένες εκθέσεις αποτελεί βασική συνιστώσα της τουριστικής προβολής του νομού μας, αφ’ετέρου ότι η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας αποτελεί βασική δεξαμενή, από την οποία εκπορεύεται προς την περιοχή μας τουριστικό ρεύμα.
Εδώ και τρία χρόνια η παρουσία του νομού μας στις εκθέσεις εσωτερικού (πλην της Philoxenia συμμετέχουμε και σ’όλες τις άλλες εκθέσεις εσωτερικού , ήτοι Τουριστικό Πανόραμα-Αθήνα,ΣχολικούΤουρισμού-Αθήνα,ΕναλλακτικούΤουρισμού-Πάτρα, Αγροτουρισμού-Φλώρινα, Χίος), είναι αξιοπρόσεκτη, αφενός λόγω της αυτόνομης καθόδου μας σ’αυτές και αφ’ετέρου λόγω του μεγάλου εμβαδού και της ιδιαίτερης, διαφορετικής κάθε φοράς, αισθητικής και ευρηματικότητας του δημιουργικού του stand μας.
Μια αξιόλογη αισθητική παρουσία σε έκθεση τουρισμού έχει διττή σημασία:
α) Μέσα από την εικόνα, την αισθητικά και ευρηματικά καλή, δείχνεται, κατάλληλα ταξινομημένο κατά θεματικές ενότητες, όλο το τουριστικό προϊόν του νομού μας.
β) Είναι πόλος έλξης των επισκεπτών της έκθεσης, που σημαίνει αύξηση της επισκεψιμότητας και άρα διάδοση της τουριστικής πληροφορίας και εφόσον το διαφημιζόμενο προϊόν είναι καλό, και αυτό το πιστεύουμε ακράδαντα για την περιοχή μας, σημαίνει και αύξηση της πιθανότητας οι επισκέπτες του stand μας να είναι οι δυνητικοί αυριανοί επισκέπτες του νομού μας.
Ένα προϊόν για να «περπατήσει» στην αγορά, πρέπει να προσελκύσει την προσοχή του καταναλωτή από το μέσο συσκευασίας του. Αν όμως το περιεχόμενο δεν είναι καλό τότε η διαφήμιση καταλήγει σε «μπούμερανγκ»
Εμείς πιστεύουμε, και δεν είναι αυτό μόνο δική μας πίστη, ότι και η συσκευασία (αισθητική του περιπτέρου μας) και το περιεχόμενο (τουριστικό προϊόν) συνθέτουν ένα ενιαίο «όλον» ιδιαίτερα σημαντικό.
Η συμμετοχή μας σε εκθέσεις Τουρισμού αποτελούν ένα μόνο, βασικό θα λέγαμε, άξονα της όλης τουριστικής προβολής που κάνει η Νομαρχία μας. Σ’αυτόν πρέπει να προστεθούν η διαφήμιση από την ΤV, Ρ/Φ, έντυπο τύπο και το διαδίκτυο, οι φιλοξενίες και ξεναγήσεις στο νομό τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, η οργάνωση ημερίδων, events, η outdoor διαφήμιση, η ανανέωση του εντύπου και ηλεκτρονικού προωθητικού μας υλικού κ.λ.π.
Οι δυο (2) πρώτες μέρες (Πέμπτη, Παρασκευή 29,30/10/09) είναι για τους επαγγελματίες του τουρισμού και οι επόμενες άλλες δυο (Σάββατο, Κυριακή 31/10,1/11/09) για επαγγελματίες και ευρύ κοινό.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι κάθε μέρα 11.00 με 20.00.
Την πρώτη μέρα (Πέμπτη 29/10) και ώρα 19.00, στο χώρο του stand μας θα γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου μας από το Νομάρχη κ. Στέφανο Φωτιάδη, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνει μια σύντομη αναφορά της φετινής διαφημιστικής καμπάνιας της Νομαρχίας μας και της νέας πρόσφατης προσπάθειάς μας με το τηλεοπτικό και Ρ/Φ spot.
Την ίδια μέρα και ώρα 20.00 θα γίνουν τα εγκαίνια όλης της έκθεσης από τον Υπουργό στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Ο χώρος του περιπτέρου μας στην παραπάνω έκθεση είναι ανοικτός , είναι ένα «βήμα» για κάθε Σερραίο επαγγελματία του Τουρισμού, που μέσα από το έντυπο ή ηλεκτρονικό πληροφοριακό του υλικό, αλλά και μέσα από την «δια ζώσης» επαφή-επικοινωνία με τους επισκέπτες, του παρέχεται η δυνατότητα να διαφημίσει το προϊόν του.
Είναι σημαντικό επίσης σε κάθε έκθεση το κάθε επί μέρους «προϊόν» του συνολικού «τουριστικού προϊόντος» (όπως π.χ. Κερκίνη, Σπήλαιο, Ιαματικά κ.λ.π.) να «στηρίζεται» από την φυσική παρουσία ανθρώπων απ’αυτούς τους πόλους Τουριστικής έλξης, οι οποίοι θα πλαισιώνουν την Αποστολή της Νομαρχίας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους Σερραίους επαγγελματίες του τουρισμού ήτοι: ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία,cluster επαγγελματιών του τουρισμού, ΕΒΕΣ, αγροτουριστικούς συν/σμούς,φορείς κ.λ.π. να πλαισιώσουν την Αποστολή της Νομαρχίας μας στην έκθεση δίνοντας ένα βροντερό παρών για ένα 4ήμερο στη Θεσσαλονίκη, για να διαφημίσουν μέσα από τις επαγγελματικές τους επαφές τα «τουριστικά τους πακέτα» ή τα «προϊόντα τους», όντες βέβαιοι ότι μέσα από τα «μερικά συμφέροντα» υπηρετείται το γενικότερο συμφέρον του νομού μας.
Γευστική νότα της όλης παρουσίας μας, θα αποτελούν τα παραδοσιακά εδέσματα του νομού μας (μπουγάτσα, ακανές, καβουρμάς, ούζο, κρασί, αναψυκτικά), που στη διάρκεια της έκθεσης θα προσφέρονται στους επισκέπτες του stand μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ