Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

1 χώρα το 1995... 27 Ευρωπαϊκές χώρες το 2009!
17 Οκτωβρίου 2009 το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών σας προσκαλούν στο καφέ μπαρ PEOPLE

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 εκδηλώσεις σε 10 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε 27 χώρες, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύοντας στην προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί:
17 Οκτωβρίου 2009 - Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα
Η εν λόγω εκδήλωση θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις πόλεις:
Πόλεις Νυχτερινά κέντρα
ΑΤΤΙΚΗ FOGGS (Μαρούσι), DA VINCI (Αγ. Παρασκευή), VEGA (Μοναστηράκι)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ BOUTIQUE CLUB, BUNGALOW WHITE
ΧΑΛΚΙΔΑ AMMOS CLUB
ΠΑΤΡΑ DISCO ROOM
ΛΑΡΙΣΑ 1000-ΧΕΙΛΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ PEOPLE
ΧΑΝΙΑ ASTRA LIVE
ΧΙΟΣ LOFT, REMEZZO
ΡΟΔΟΣ DOME, PAFFUTO
ΣΥΡΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ, BOHEME DEL MAR

με την υποστήριξη των εθελοντών του Ινστιτούτου, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία συμμετέχουν στις ενέργειες του Ι.Ο.ΑΣ. και βοηθάνε για την καλή διεξαγωγή αυτών καθώς και των Σαμαρειτών.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.
Οι εθελοντές θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.
Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές θα του ζητήσουν να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το nightclub θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.
Το μήνυμα της βραδιάς είναι:
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»..
Η εν λόγω ενέργεια διεξάγεται από το Ινστιτούτο και υποστηρίζεται από την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ και τη DIAGEO Ελλάς Α.Ε.
Στις Σέρρες η δράση γίνεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, η οποία είναι και ο συντονιστής της. Συμμετέχουν ενεργά η Τροχαία Σερρών, Ο Δήμος Σερρών, το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων καθώς και εθελοντές από την πόλη.
Θα σας περιμένουμε, να είστε κι εσείς εκεί!
Περισσότερες πληροφορίες:2321047522 Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών http://www.dipe-serron.gr/
210 8620150, www.ioas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ