Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

«Μαγική βραδιά “στ΄ Αστέρια” με τις αδελφές Βουγιουκλή»



Μια συναυλία ξεχωριστή, μια μουσική βραδιά μαγική θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Η Έλενα και η Σουζάνα Βουγιουκλή δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες οι γονείς των οποίων κατάγονται από τις Σέρρες, θα ταξιδέψουν τους ακροατές τους στις γωνιές της Μεσογείου και του κόσμου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοτούσσας και τη ΝΕΠΟΣ.

Η Ελένη Βουγιουκλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά πήγε σχολείο στην Ξάνθη. Πτυχιούχος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Παν/μίου Μακεδονίας. Έχει σπουδές στο πιάνο –από πέντε ετών, ανώτερα θεωρητικά και μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης. Επίσης στη τζαζ στο Νέο Ωδείο της Θεσσαλονίκης και Βυζαντινή Μουσική στο ‘Εν Χορδαίς’. Ξεκίνησε με δημοτικό τραγούδι από οκτώ χρονών, με επίσημη πρώτη σε ηλικία 13 ετών με το ΠΑΚΕΘΡΑ – Πολιτιστικό Κέντρο Θράκης – στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Έχει διακριθεί στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας, με Α΄ Βραβείο στο τραγούδι a cappella. Έχει δώσει συναυλίες κλασικής και παραδοσιακής – εθνικ- στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κύπρο, Ελβετία, Η.Π.Α, Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία κ.α.). Από το 1999-2003 ως μέλος του παραδοσιακού συγκροτήματος ‘Αίολος’ είχε πολλές εμφανίσεις και ένα CD με μικρασιάτικα τραγούδια και κείμενα. Στα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται ο κλασικός και παραδοσιακός χορός καθώς και το θέατρο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Τούρκικα, Αραβικά, λίγα Ρωσικά και καταλαβαίνει Ιταλικά.

Η Σουζάνα Βουγιουκλή γεννήθηκε στην Ξάνθη και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Παν/μίου. Έχει σπουδές στο πιάνο – από πέντε ετών, κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά και μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης. Επίσης στη τζαζ, τραγούδι και θεωρητικά, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ακόμη, ασχολείται με τη σύνθεση. Έχει δώσει συναυλίες κλασικής και παραδοσιακής – εθνικ- μουσικής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κύπρο, Ελβετία, Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία κ.α.). Στα ενδιαφέροντά της σημαντικό χώρο καταλαμβάνει και ο χορός – κλασικός, παραδοσιακός, αφρο-τζαζ, καθώς και το θέατρο. Οι θεατρικές σπουδές είναι ο στόχος της μετά το Πανεπιστήμιο. Στα ενδιαφέροντά της σημαντικό χώρο καταλαμβάνει ο χορός – κλασικός, παραδοσιακός και αφρο-τζαζ, καθώς και το θέατρο-performing. Η μελέτη της σχέσης μουσικής και μαθηματικών είναι ένα από τα πράγματα που την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και μελλοντικός στόχος της, η περαιτέρω έρευνα σε αυτόν τον τομέα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, και καταλαβαίνει Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ