Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πρόγραμμα «Ένδυση και Υπόδηση – Νέες Προοπτικές»


Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» προχώρησε σε προδημοσίευση της δράσης «Ένδυση και Υπόδηση – Νέες Προοπτικές».

Επιλέξιμες επιχειρήσεις είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν καταστατική έδρα και δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο και οι κύριες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες είναι μεταποιητικές επιχειρήσεις των κλάδων ΚΕΥΔ ή υπηρεσίες παροχής υποστηρικτικών στην μεταποίηση των κλάδων ΚΕΥΔ υπηρεσιών. Συγκεκριμένα πρέπει να έχουν κύρια δραστηριότητα μία εκ των: παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών (ΚΑΔ: 13), κατασκευή ειδών ένδυσης (ΚΑΔ: 14), βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών (ΚΑΔ: 15), τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις ειδικά και μόνο για τους κλάδους ΚΕΥΔ (ΚΑΔ: 71.2), άλλες υπηρεσίες εξειδικευμένου σχεδιασμού ειδικά και μόνο για τους κλάδους ΚΕΥΔ (ΚΑΔ: 74.10.19).

Οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν εταιρική μορφή (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ) ή και ατομικές επιχειρήσεις (με βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας), με λιγότερους από 250 εργαζομένους και όριο κύκλου εργασιών μικρότερο των 50 εκατ. Ευρώ ή εκείνο του συνόλου του ισολογισμού τα 43 εκατ. Ευρώ και πληρούν το κριτήριο της ανεξαρτησίας.

Το ύψος του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 30.000 και 200.000 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

Το Ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης κυμαίνεται από 30% έως 45%, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, που καθορίζεται από τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης (για τον Νομό Σερρών το ποσοστό αυτό είναι 35% για μεσαίες επιχειρήσεις και 40% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις).

Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης για το σύνολο της δράσης είναι 15 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (http://www.espa.gr/).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ