Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σύσκεψη για πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιών και πυροπροστασία


Mε πρωτοβουλία του Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανου Φωτιάδη πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη 12 Μαϊου 2010, στη Νομαρχία, σύσκεψη με θέμα τη λήψη άμεσων μέτρων πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιών και πυροπροστασίας στην περιοχή του δάσους που περικλείει τον οικισμό της Χρυσοπηγής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σερρών, ο Διευθυντής Δασών, ο Δασάρχης Σερρών, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και εκπρόσωπος του Δημάρχου Σερρών.
Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση και επισημάνθηκε η ιδιαιτερότητα της περιοχής, όσον αφορά την επικινδυνότητά της και αποφασίστηκε με την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των μηχανημάτων της Ν.Α. Σερρών, να καθαριστούν από τα φυτικά υπολείμματα συγκεκριμένες ζώνες του οικισμού.
Παράλληλα, επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες και αντίστοιχο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή των κατασκηνώσεων του Σιδηροκάστρου και αποφασίστηκε να γίνουν οι ίδιες ενέργειες, όπως στην περίπτωση της Χρυσοπηγής.
Tέλος, αποφασίστηκε με τον ίδιο τρόπο να αντιμετωπισθούν και όποιες άλλες περιπτώσεις υπάρχουν στο Νομό με άμεση γειτνίαση δάσους με κατασκηνώσεις, παραθεριστικά κέντρα και οικισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ