Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ψωμιάδης για «Καλλικράτη»: Να αναπεμφθεί ο σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια


«Θεωρώ ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η κοινωνία δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια τόσο σημαντική αλλαγή, όπως ο Καλλικράτης. Γι' αυτό ζητώ από το σώμα να εισηγηθεί να αναπεμφθεί ο τελικός σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια, ώστε στο μεταξύ να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές.»

Αυτό τόνισε λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση των Νομαρχών της χώρας στην Αθήνα, με θέμα το νομοσχέδιο «Καλλικράτης», ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης αφού ανέφερε ότι «στήριξα, όπως και πολλοί άλλοι, τον Καλλικράτη. Στήριξα και στηρίζω τη διοικητική μεταρρύθμιση, όμως χωρίς κομματικές μεθοδεύσεις, χωρίς τοποτηρητές και εξαρτήσεις», είπε: «Το τελευταίο κατόρθωμα του Καλλικράτη είναι απίστευτο. Δίπλα από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης δημιουργείται μια άλλη επιτροπή, η Μητροπολιτική Επιτροπή, που έχει εκτελεστικό χαρακτήρα. Πώς είναι δυνατόν να αποδυναμώνεται ο ρόλος του αιρετού Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και να γίνεται διακοσμητικός; Στην πράξη, ο Καλλικράτης καθιστά τον Περιφερειάρχη γνωμοδοτικό όργανο, χωρίς ουσιαστικό ρόλο. Από την πλευρά μου, δεν χρησιμοποίησα τον Καλλικράτη για μικροκομματικά και επικοινωνιακά παιχνίδια».
«Πάντοτε πίστευα πως μια γενναία διοικητική μεταρρύθμιση θα είναι η απαρχή για την επανίδρυση του κράτους. Δυστυχώς, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί» κατέληξε ο νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ