Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


Δήλωση του βουλευτή Σερρών, Στάθη Κουτμερίδη

Την ικανοποίησή του για την επικείμενη ίδρυση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην πόλη των Σερρών, εξέφρασε ο βουλευτής Σερρών, Στάθης Κουτμερίδης.
«Πρόκειται για ένα χρονίζον αίτημα της σερραϊκής κοινωνίας, που είχε εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, χωρίς ωστόσο κάποια εξέλιξη.
Η σημερινή Κυβέρνηση έρχεται να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκαν και δεν έγιναν, όσα ζητήθηκαν από την τοπική κοινωνία και δεν εισακούστηκαν. Ήδη κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσα στη Βουλή, η Υπουργός Υγείας, κα. Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι έχει ήδη υποβάλλει πρόταση τόσο για την δημιουργία τομεακού προγράμματος υγείας στο ΕΣΠΑ όσο και για την συμπερίληψη του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου σε αυτό, προϋπολογίζοντας μάλιστα τις δαπάνες για την ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων του παλαιού Νομαρχιακού Νοσοκομείου και τον εφοδιασμό του με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Παρ’ ότι διανύουμε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να μην αφήσει στο έλεος την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά να την ενισχύσει με την ίδρυση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, το οποίο θα αποσυμφορήσει το ήδη επιβαρυμένο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, αλλά και θα παρέχει ποιοτικότερα και πιο κοντά στον πολίτη υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ