Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ


Το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα ήταν τεράστιο. Μεγαλειώδες. Μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις μεταδικτατορικά όχι μόνο από τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ αλλά και των άλλων κομμάτων. Τα λέμε αυτά όχι για να τονίσουμε ή να διογκώσουμε το γεγονός αλλά για να τονίσουμε την σιωπή και την εθελοτυφλία όλων των ιδιωτικών αλλά και κρατικών μέσων ενημέρωσης. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να το αγνοήσουν.
Η προσπάθειά τους ήταν συστηματική και γενικευμένη. Σιωπή από τα δελτία τους σιωπή από τις ενημερωτικές τους εκπομπές. Σιωπή και φόβος των αφεντικών τους. Βουβάθηκαν μπροστά στη βοή του λαού. Μια συγκέντρωση της εργατική τάξης με επιτυχία. Ένα κάλεσμα του Κομμουνιστικού της Κόμματος και τρομοκρατήθηκαν. Τρομοκρατήθηκαν όχι γιατί συγκεντρώθηκαν οι κομμουνιστές αλλά γιατί στο κάλεσμά τους ήρθαν και εργάτες, αγρότες φοιτητές, συνταξιούχοι, νέοι, άνεργοι, μετανάστες όλος ο κόσμος της δουλειάς από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η φωνή του ΚΚΕ αγκαλιάστηκε από πιο πλατιά λαϊκά στρώματα που μέχρι τώρα έμεναν σκεπτικά. Η αρχή έγινε. Η πολιτική του ΚΚΕ άρχισε να βρίσκει αποδέκτες, άρχισε να αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από το λαό.
Αυτή η προοπτική τους τρομοκράτησε, αυτή η προοπτική τους έδεσε τη γλώσσα, τους έκλεισε τις κάμερες. Αυτή η προοπτική τους κάνει να αρνούνται κάθε δημοκρατική επίφαση που μπορεί να ανεχτεί η αστική τους δημοκρατία. Αυτή τη δημοκρατία, στραπατσάρισε η εργατική τάξη στις 15 του Μάη, στο Πεδίο του Άρεως και έβαλε τα θεμέλια για μια λαϊκή εξουσία, για τη δική της δημοκρατία, τα δικά της λαϊκά συμβούλια, τη δική της λαϊκή εξουσία που θα διαχειρίζεται όχι μόνο σωστά την ενημέρωση αλλά και τον πλούτο που θα παράγει. Μια εξουσία λαϊκή που θα στείλει στα αζήτητα κάθε υποκριτική αστική δημοκρατία που νομίζει οτι κρύβεται πίσω από τις αντιδραστικές διατάξεις των αστικών της Συνταγμάτων.
Ήρθε ο καιρός για την αλλαγή και των περιορισμένων ελευθεριών, για το λαό, των αστικών Συνταγμάτων. Η ώρα που η λαϊκή εξουσία θα θεμελιώνει μέσα από γερές λαϊκές συμμαχίες το Σύνταγμα των λαϊκών ελευθεριών. Και να θέσει το ερώτημα. Εσείς χθεσινοί αστοί θα σεβαστείτε αυτό το Σύνταγμα της πλειοψηφίας ή θα κινηθείτε εκτός ορίων νομιμότητας; Το ποτάμι ξεκίνησε και δε γυρίζει πίσω.
Αυτή την απαράδεκτη τακτική των εξαρτημένων μέσων ενημέρωσης καταγγέλλει το ΚΚΕ στον ελληνικό λαό. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα, στα μέσα ενημέρωσης και στις δημοσκοπήσεις που μαγειρεύει η αστική τάξη. Καλεί το λαό να συσπειρωθεί γύρω από το κόμμα της εργατικής τάξης και να αγωνιστεί για τη ρήξη μέχρι την τελική νίκη. Τέτοιοι είδους μεθοδεύσεις δε θα περάσουν γιατί είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού και το έδειξε στο συλλαλητήριο στις 15 Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ