Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η ΕΓΕ Παράρτημα Σερρών: ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ


Η ΕΓΕ Παράρτημα Σερρών με ανακοίνωσή της για τα δραματικά συμβάντα της 5ης Μαϊου, τονίζει τα εξής:
Ώρες ευθύνης, ώρες αυτοσυγκράτησης, ώρες συνειδητού αγώνα.
· Τα χθεσινά γεγονότα έδειξαν πόσο ανυπεράσπιστη είναι η ζωή του απλού πολίτη, του βιοπαλαιστή, της γυναίκας εργαζόμενης.
· Η ευθύνη είναι κοινή. Όχι μόνο στην προάσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων, αλλά και στην περιφρούρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της τιμής και του δημοκρατικού φρονήματος.
· Η βία απ’ όπου και αν προέρχεται, είτε ένοπλη, είτε από το μηχανισμό της εξουσίας σ’ όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, δεν αρμόζει στις αρχές μιας χώρας που θέλει να είναι ευνομούμενη και δημοκρατική.
· Η αφοσίωσή μας στις αξίες του σοσιαλισμού επιτάσσουν να σταθούμε απέναντι σ’ όσους αντιμάχονται το καθεστώς ασφάλειας, προστασίας και ισονομίας ανάμεσα στους πολίτες.
Οι γυναίκες νιώθουμε ιδιαίτερη οργή και αγανάκτηση για την άτυχη μητέρα. Δηλώνουμε έτοιμες να περιφρουρήσουμε όλα όσα αποκτήσαμε με αγώνες.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε όσους παρεισφρύουν στις ομάδες που διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματα τους, ως υπονομευτές της Δημοκρατίας.
Η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει την κοινωνική ειρήνη, επιβάλλοντας για παραδειγματισμό με τους προαπαιτούμενους όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, το αίσθημα ισότητας και ειρήνης.
Η ΕΓΕ Παράρτημα Σερρών λέει:
«ΟΧΙ» στον εφησυχασμό,
«ΟΧΙ» στην ένοχη σιωπή,
«ΟΧΙ» στη βία,
«ΟΧΙ» στην κοινωνική οπισθοδρόμηση και την καταπάτηση των στοιχειωδών αξιών της Δημοκρατίας.

«Ναι» σ΄ένα ολοκληρωμένο, σοσιαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, με νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μακρυά απο τις σειρήνες του φασίζοντος λαϊκισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ