Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡ. ΔΡΟΓΑΛΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ



Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κος Αριστείδης Δρογαλάς συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Σερρών κο Ευστάθιο Κουτμερίδη, την Τρίτη 11Μαΐου 2010, επισκέφτηκαν στο γραφείο της την Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου, παρουσία και του Γ. Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης, κου Γ. Πουσσαίου. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το «3ο Συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης» που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες 4-6 Ιουνίου 2010, το οποίο αποβλέπει στο να γίνουν τα Βαλκάνια και ο Εύξεινος Πόντος χώρος οικονομικής ανάπτυξης και στενής εμπορικής συνεργασίας, προωθώντας την επιχειρηματική δραστηριότητα του Νομού μας.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας μόνιμου εκθετηρίου στη Μόσχα για την προβολή και προώθηση των σερραϊκών-ελληνικών προϊόντων με σκοπό την ευκολότερη διείσδυσή τους στη Ρωσία. Ενόψει, μάλιστα, της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών στη Μόσχα από 6-9 Ιουνίου 2010, συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές που διανοίγονται για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και την προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών, μέσω ενός τέτοιου μόνιμου κέντρου προβολής του ελληνικού επιχειρηματικού και τουριστικού γίγνεσθαι στην «καρδιά» της Ρωσίας. Η κα Υπουργός χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Επιμελητήριο Σερρών και δήλωσε πως το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα είναι αρωγός και συμμέτοχος σε αυτές τις προσπάθειες, καθώς η ρωσική αγορά είναι στρατηγικός στόχος τους και ο γαστρονομικός τουρισμός, που αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω του 3ου Συνεδρίου Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις Σέρρες, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στο πρόγραμμα δράσεων του Υπουργείου. Η κα Γκερέκου αποχαιρετώντας τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου εξέφρασε τη χαρά της που θα επισκεφτεί τον όμορφο Νομό Σερρών, προκειμένου να εγκαινιάσει τις εκδηλώσεις του 3ου Συνεδρίου Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης τον προσεχή Ιούνιο.
Μεταξύ των επισκέψεων που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Αριστείδης Δρογαλάς, την Τρίτη 11 Μαΐου 2010, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη, ενόψει της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών στη Μόσχα στις 6-9 Ιουνίου 2010 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος πρόκειται να ηγηθεί της αποστολής, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο από τον κύριο Δρογαλά όσο και από τον βουλευτή Σερρών κ. Κουτμερίδη, για την οικονομική- επιχειρηματική κατάσταση του νομού Σερρών καθώς τις δράσεις του Επιμελητηρίου, κυρίως προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας των σερραϊκών προϊόντων.
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα φιλίας και συνεργασίας και συζητήθηκαν θέματα προώθησης και στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως η υποστήριξη από ρωσικής πλευράς της δημιουργίας μόνιμου εκθετηρίου για τη διείσδυση των σερραϊκών-ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κ. Ιωάννης Τζεν, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας, ο οποίος τόνισε πως η αγορά της Ρωσίας ενδείκνυται αυτή την εποχή για τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις καθώς η αναζήτηση νέων ευκαιριών είναι χαρακτηριστικό των περιόδων κρίσεων όπως αυτή που επικρατεί στην παρούσα παγκόσμια οικονομική και επιχειρηματική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ