Κυριακή 9 Μαΐου 2010

K.E.Π.Α ΣΕΡΡΩΝ 6η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


Η Κ.Ε.Π.Α. Σερρών διοργανώνει στην πόλη μας την 6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ, μέσα από την οποία οι φοιτητές δημιουργούν οι νέοι εκφράζονται και η πόλη γιορτάζει.10 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΘΙΑΣΟΙ - 10 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ από τις 12 μέχρι τις 21 Μαϊου 2010 καθημερινά στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διοργάνωση : Κ.Ε.Π.Α ΣΕΡΡΩΝ – Δήμος Σερρών
Με την στήριξη της ΝΕΠΟΣ & της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών
Υπο την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO
Χορηγοί: HOTEL ΕLPIDA, ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ Γατίδης & Ρόδον fm.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ: 21.00΄μ.μ.
"ΠΡΟΖΕΣ, SAMUEL BECKETT”
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΑΘΗΝΑ

 ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ
ΩΡΑ: 20.00΄μ.μ. - “ΠΑΡΑΚΛΑΥΣΙΘΥΡΟΙ”
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΩΡΑ: 21.00΄μ.μ. – “PERFORMANCE”
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΑΘΗΝΑ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ: 21.00΄μ.μ.
"ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ" του ΖΑΝ ΠΟΛ ΣΑΡΤΡ
«ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΙΚΟΙ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ: 21.00΄μ.μ.
"ΓΑΜΟΙ ΣΑ ΔΩ,ΓΑΜΟΙ ΣΑ ΚΕΙ, ΓΑΜΟΙ ΣΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ
ΤΡΕΙΣ ΓΑΜΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ"
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ»Α.Π.Θ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Π. Κωστοπούλου 4, Σέρρες, τηλ: 2321054585, fax. 2321054725 mail:kepaserrwn@yahoo.gr

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ: 21.00΄μ.μ.
"ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ" του ΜΟΛΙΕΡΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ

 ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ 10.30΄π.μ. & 7.30΄μ.μ. “
MULTICOLORS ANGELS” (ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)- ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ: 21.00΄μ.μ.
«ΘΑΝΑΤΟΣ» του ΓΟΥΝΤΥ ΆΛΛΕΝ
«Χ.Ν.Ο.Υ.» -ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗ

 ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ: 21.00΄μ.μ.
"Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ" του ΜΟΛΙΕΡΟΥ
«3ο ΚΟΥΔΟΥΝΙ» -ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ: 21.00΄μ.μ.
«ΝIGHT ON ΕARTH»
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΚΟΛΑΖ» - Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ

6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο «Αστέρια»
Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε.Π.Α ΣΕΡΡΩΝ

6η Πανελλήνια Πανεπιστημιάδα Θεάτρου
12 – 21 Μαΐου 2010
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοτικό θέατρο «Αστέρια»
Είσοδος Ελεύθερη

1. Θεατρική Ομάδα Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
«Πρόζες, Samuel Beckett»
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ ώρα 9.00΄μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Τα υπαρξιακά κείμενα του Μπέκετ στάθηκαν αφορμή να δράσουμε με τρόπους παραστατικούς πάνω σε μια χρονική ευθεία γραμμή. Ο λόγος, οι δράσεις, τα σώματα, το νόημα βρίσκονται σαν σημεία πάνω σε αυτή την ευθεία. Αυτά τα σημεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά υπάρχουν και μόνα τους.

Συγγραφέας: Samuel Beckett
Μετάφραση: Εριφύλη Μαρωνίτη
Σκηνοθέτης: Μαραμαθάς Νίκος
Σκηνογραφία: Ευθύμης Γκίνης
Ηθοποιοί:
Ευθύμης Γκίνης. Νικολίνα Μπαϊρακτάρη. Εύη Στάμου. Φάνης Δαλέζιος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Samuel Beckett ήταν Ιρλανδός λογοτέχνης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Το έργο του είναι βασικά μινιμαλιστικό, και σύμφωνα με ορισμένους ερμηνευτές, βαθιά απαισιόδοξο για την ανθρώπινη φύση. Η απαισιοδοξία αυτή αντανακλάται από την εκτενή και περίεργη αίσθηση του χιούμορ στο έργο του, καθώς και από το γεγονός ότι η περιγραφή των εμποδίων στην ανθρώπινη ζωή εξυπηρετεί την επιθυμία του Μπέκετ να δείξει ότι το "ταξίδι" είναι που αξίζει, παρά τις δυσκολίες του.
Το 1969, τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ενώ το 1984 εκλέχθηκε επικεφαλής της Aosdána, ένωσης ανθρώπων των Καλών Τεχνών της Ιρλανδίας.

2. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
«ΠΑΡΑΚΛΑΥΣΙΘΥΡΟΙ»
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ ώρα 8.00΄μ.μ.
Λίγα λόγια για το έργο:
Παρακλαυσίθυροι: Κλαίγοντας έξω απ’ την πόρτα σου. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο εραστής της αρχαίας Ελλάδας μπορούσε να αποδείξει την αγάπη του. Μια απόπειρα με τη συνοδεία του θεού Διονύσου και του άκρατου οίνου. Ένα παζλ παρακλαυσίθυρων έτσι όπως έχουν καταγραφεί από τους αρχαίους συγγραφείς επιχειρεί φέτος η ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τι είναι όμως αυτό που τους έκανε να ασχοληθούν με αυτό το θέμα; Τι σημαίνει σήμερα παρακλαυσίθυρος και τι σχέση μπορεί να έχει με το πρόβλημα των μεταναστών; Πρόκειται για τα ερωτήματα που ζωντάνεψαν αυτά τα κείμενα.

Συντελεστές- Ηθοποιοί :Ιωάννα Τρικενέ, Πάνος Βασιλόπουλος, Βαγγέλης Αμπατζής, Κατερίνα Χριστοδουλίδου,Εμμανουέλα Βενζεφέλη, Γιώργος Καπούλας.Σκηνοθεσία : Γιώργος ΚαπούλαςΥπεύθυνη ομάδας: Άννα Λάζου

3. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
PERFORMANCE
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ ώρα 9.00΄μ.μ.

Performance - διάρκεια 30 λεπτά
Κινητικές προτάσεις, οι οποίες εκφράζουν ένα προσωπικό στίγμα προβληματισμού. Οι προτάσεις αυτές δεν βασίζονται σε θεατρικό κείμενο, αλλά προσεγγίζουν τον τομέα της performance - θεάτρου ως ένα σημείο συνάντησης τεχνών όπου η κίνηση, ο χώρος και η σχέση με τους θεατές είναι συνεχώς σ' ένα διάλογο, αλλά και παράλληλα σε μια αμφισβήτηση.Οι performers χρησιμοποιούν κατά την δράση τους μέρος των καθισμάτων, της σκηνής και των διαδρόμων…
Διδάσκουσα: Αιμιλία Μπουρίτη (χορογράφος/εικαστική καλλιτέχνιδα)
Σκηνοθετική και Χορογραφική επιμέλεια: Αιμιλία Μπουρίτη.
Performer: Λεόντιος Τουμπουρής, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Αντιγόνη Μιχαλακοπούλου,
Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Χριστίνα Τσακουμάκου.

4. Θεατρική Ομάδα «Αμφιθεατρικοί» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
«Τα γρανάζια» του Ζαν Πολ Σάρτρ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΪΟΥ ώρα 9.00΄μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:
ΖΑΝ ΠΩΛ ΣΑΤΡ «ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ» - ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ
Tα γρανάζια είναι ένα όχι τόσο γνωστό έργο του Σάρτρ.
…Αστυνομικό κράτος παντού αστυνομία, στρατός, χαφιέδες και φακέλωμα των πολιτών . Η επαναστατική οργάνωση ξεκινά κανονικό αντάρτικο … Οι αντιφρονούντες εκτελούνται σε δημόσια θέα για τρομοκράτηση του κόσμου.
Πάντα όπως και σε κάθε ιστορία υπάρχει ένας χαφιές και μια προδοσία.
Η οργάνωση λαμβάνει σκληρά και αδυσώπητα μέτρα σκοτώνει το ύποπτο μέλος άσχετα αν στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι ήταν ο λάθος άνθρωπος και αυτός που εκτελέστηκε αθώος. Την εκτέλεση την έκανε ο Ζαν Αγκουερά, ο σκληρότερος και ψυχρότερος αγωνιστής της επανάστασης και μετέπειτα αρχηγός της οργάνωσης .
Η επανάσταση πετυχαίνει τον σκοπό της ανεβαίνει στην εξουσία, η στυγνή δικτατορία πέφτει όμως ο Ζαν Αγκουερά δεν διώχνει ούτε κρατικοποιεί την υπερεθνική … Οι επαναστάτες δυσαρεστημένοι επαναστατούν τώρα ενάντια στον Ζαν Αγκουερά, κάτι που κάνει και όλος ο υπόλοιπος λαός . Αποφασίζουν την εκδίκαση του, χωρίς ό ίδιος να δείχνει την διάθεση να υπερασπιστεί τον εαυτό του….

Σκηνοθεσία: Μαρία Φωτιάδου
Οργάνωση: Ευαγγελία Μπένη
Σκηνικά: Ευαγγελία Μπένη, Αριάδνη Περάκη
Ενδυματολόγος: Γεωργία Ζαχαριάδου

Ηθοποιοί:
Βασίλης Κοτσίδης, Ευαγγελία Μπένη, Γεωγία Ζαχαριάδου, Δέσποινα Γιαγκόγλου, Αριάδνη Περάκη, Κώστας Παπασακελλαρίου, Μαρία Λαφτσίδου, Γιώργος Κλαδογένης, Κατερίνα Μιτσάκου, Ντόρα Κωνσταντινίδου, Μπρούνο Μπρέσσι Δούμας, Μιχάλης Λαμπρινός, Σοφία Γρηγοριάδου, Θώμη Μπένη, Βάσια Λάππα, Άννια Μπίμπαση, Χρήστος Καλογριδάκης, Ορέστης Μήλιος, Νίνα Κεσίδου, Ζωή Καλλιανέζου, Ελευθερία Αγγελίτσα, Νατάσα Σαρίδη, Θοδωρής Κοκολιός.


5. «Μουσικό Πολύτροπο» του Α.Π.Θ.

«ΓΑΜΟΙ ΣΑ ΔΩ, ΓΑΜΟΙ ΣΑ ΚΕΙ, ΓΑΜΟΙ ΣΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΡΕΙΣ ΓΑΜΟΙ ΣΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»
Μια Μουσικοθεατρική Παράσταση

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ ώρα 9.00΄μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα σκωπτικό παραμύθι με τρεις γάμους, που έχουν άτυχο τέλος, εξαιτίας ενός δράκου που αρπάζει τις νύφες και τις υποχρεώνει στις περίεργες ορέξεις του, γίνεται αφορμή να συνδεθεί ο λόγος με τραγούδια και έθιμα του γάμου. Πολλά παλιά τραγούδια του γάμου ήταν λυπητερά και μακρόσυρτα, γιατί αποχωριζόταν η κόρη την οικογένειά της. Στο γλέντι όμως δεν έλειπαν τα χορευτικά και σκωπτικά τραγούδια. Στο τέλος του παραμυθιού λύνονται τα μάγια και έτσι «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»…Τα τραγούδια που συνοδεύουν την παράσταση είναι κυρίως από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
Συντελεστές- Ηθοποιοί:
Μπέρκα Άννι, Τσελέπη Αντιγόνη, Δαδατσή Νικολέτα, Κοκκώνης Δημήτρης, Καγιογλίδου Σοφία, Χαρμπά Ελευθερία, Κοτσινάς Σταύρος, Μακατσιάνου Τόνια, Μαργαρίτης Κώστας, Μπρίκου Δήμητρα, Σπυρόπουλος Άλκης, Τσέρνου Λίνα, Τσέρνου Ρούλα, Φούσκη Μαρία, Βλαχοδήμος Γιώργος, Τσιαλάφας Πασχάλης, Μέριλιν Σαρριαννίδου, Καϊμάκης Ιωάννης.

6. Θεατρική Ομάδα του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

«Κατά Φαντασία Ασθενής» του Μολιέρου
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ ώρα 9.00΄μ.μ.
Λίγα λόγια για το έργοΕίναι μία από τις κλασσικές κωμωδίες του Μολιέρου επηρεασμένη από την εποχή του, το περιβάλλον του, την κοινωνία, και φυσικά τον άτυχο συζυγικό του βίο. Σατιρίζει τους γιατρούς που είναι ένα από τα πιο προσφιλή θέματα του συγγραφέα τους οποίους και κατακεραυνώνει σε κάθε ευκαιρία… Στο κωμικό μικροσκόπιο του Μολιέρου, ο Αργκάν, είναι ένας τυπικός αρρωστομανής αριστοκράτης με εμμονές που αλλάζει τους γιατρούς σαν τα πουκάμισα, γιατί κανείς δεν μπορεί να διαγνώσει τη βαριά αρρώστια του, ενώ θέλει να παντρέψει την κόρη του με έναν γιατρό μόνο και μόνο για να του δίνει εύκολα τις συνταγές! …Ο Μολιέρος, εξετάζοντας σε βάθος τους χαρακτήρες των ηρώων του, ξεσκεπάζει τις γελοιότητες και τα ελαττώματα των ανθρώπων και ταυτόχρονα φέρνει στο φως με μία ανελέητη λογική τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να προκληθούν… Ένα από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα που παραμένουν ανά τους αιώνες διαχρονικά.
Σκηνοθέτης: Γρηγόρης ΜήτταςΒοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή ΕυαγγελοπούλουΗθοποιοί:Αρβανιτάκη Κατερίνα ,Οκράσα Στέλιος, Ράιος Παναγιώτης ,Γιαρματζή Ουρανία,Ράπτη Σοφία ,Τσαχειρίδου Μαρία ,Δελητζάκης Σωτήρης ,Δημητριάδου Γιάννα , Μάρκος Αναστάσιος ,Δελημήτρος Φώτης ,Κουλέρα Σοφία, Παππά Βάσια ,Γιδαροπούλου Παναγιώτα , Παπάρα Δάφνη , Αναστασιάδου Μαρία Ελένη , Νικολαϊδης Θοδωρής ,Δασυγένης Μηνάς, Ιωαννίδης Συμεών, Υπεύθυνος θεατρικής ομάδας: Μιχάλης Σαλαμπάσης

7. Θεατρική Oμάδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου(Ρόδος)

«Multicolor Angels» (πολύχρωμα αγγελούδια)
ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ
Παραστάσεις: Πρωινή 10.30΄π.μ. Απογευματινή 7.30΄μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργοΑναστάτωση, μεγάλη αναστάτωση… Η Γη δεν είναι καλά… και πώς να είναι δηλαδή, αφού τίποτα δεν πάει καλά… Και το χειρότερο για μια ‘μάνα’ είναι να βλέπει τα παιδιά της να μαλώνουν, όπως οι χειρότεροι εχθροί. Σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί ένα μικρό, μικρούτσικο αλλά θαυματουργό ψεματάκι και όλα αλλάζουν … Θέληση να υπάρχει…
Τι θα γινόταν λοιπόν αν η ίδια η Γη έπαιρνε την πρωτοβουλία να επισκεφτεί ένα γιατρό; Και πως θα πρέπει να αντιδράσουν τα παιδιά της, προκειμένου να την βοηθήσουν; Υπάρχει ελπίδα;
Μια ιστορία δοσμένη με πολύ χιούμορ που επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους για ένα θέμα που η συμβολή όλων και του καθενός ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει και μάλιστα καθοριστικά ώστε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Συγγραφέας: Κίτρα Μαρία
Σκηνοθεσία: Κλαδάκη Μαρία (διδάσκουσα Π.Τ.Δ.Ε.)
Συντελεστές /Ηθοποιοί: Γιαγτζίδου Θεοδώρα ,Κουμνάκη Ελευθερία , Σκουρουπάθης Νικόλας, Γρηγορίου Νάνσυ , Κεραμιδάς Παναγιώτης, Δημητρίου Άννα, Φουρτούνη Φανή ,Παπαδόπουλος Γιώργος , Μήτσης Δημήτρης, Βαλμά Μαρία, Καραφέρη Δήμητρα, Πετροδασκαλάκη Ευγενία, Μαστοράκη Ελένη, Σταυρουλάκης Αργύρης, Τικσεχλής Θάνος, Μωραΐτη Προκοπία, Στάυρου Ζαχαρένια, Αναστασοπούλου Δώρα, Μακαρωνά Δήμητρα,
Βάλτου Μυρτώ .


8. Θεατρική Ομάδα «Χ.Ν.Ο.Υ.» του Α.Π.Θ.
Ο «Θάνατος» του Γούντυ Άλλεν
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ ώρα 9.00΄μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο «Θάνατος» του Γούντυ Άλλεν έχει ως βασικό ήρωα έναν οποιονδήποτε άνθρωπο, τον Κλάινμαν. Του οποίου την συνηθισμένη και ήσυχη ζωή, έρχονται να ταράξουν διάφορες καταστάσεις που τον μπλέκουν όλο και περισσότερο. Καλείται να συμμετάσχει σε μία ομάδα ετερόκλητων ανθρώπων που προσπαθούν να σώσουν τους πολίτες από ένα μανιακό δολοφόνο. Ο Κλάινμαν περιφέρεται χαμένος προσπαθώντας να μάθει γιατί έχει μπλεχτεί σε αυτήν την κατάσταση και πώς πρέπει να αντιδράσει. Όσο όμως προσπαθεί, τόσο οι εξελίξεις τον μπερδεύουν και τον κάνουν να περιστρέφεται σ' έναν κύκλο ερωτήσεων που τον φέρνουν σε θέση ενόχου. Ενώ ο μανιακός συνεχίζει να δολοφονεί. Το κείμενο του Γούντυ Άλλεν συνδιαλέγεται με άλλα κείμενα που θα παρουσιαστούν με την μορφή των χορικών.

Συντελεστές- Ηθοποιοί
Περικλής Αγγελόπουλος, Μάνος Καρυστινός, Γιάννης Καψάλης,
Μιχαέλλα Κόνγκ , Μαρία Κουμτσίδου ,
Ιωάννα Κυριακάκη , Γιάννης Μαλεζάς , Κάλια Μυλωνάκη , Δημήτρης Ξενίδης ,
Έμμανουήλ Πάλλας , Σταμάτης Παπαδόπουλος, Μάγδα Ροϊδου, Πέγκυ Σακελλαρίου ,
Βασιλική Σιταροπούλου, Θωμαή Σταρθέλη , Μελίνα Χατζηκωσταντίνου .
Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Σπανός


9. Θεατρική Ομάδα «3ο ΚΟΥΔΟΥΝΙ» Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ
"Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ" του Μολιέρου
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ ώρα 9.00΄μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:Ο Μολιέρος ο σπουδαιότερος Γάλλος δραματουργός (1622-1673), στον "Αρχοντοχωριάτη" του, σατιρίζει τους μεγαλοαστούς που επιδιώκουν να αποκτήσουν τίτλους ευγένειας, όμως παράλληλα στηλιτεύει τη μεγαλομανία και τη ματαιοδοξία των ανθρώπων για επίδειξη και διάκριση, έτσι που να διαμορφώνουν έναν ευάλωτο στην εκμετάλλευση χαρακτήρα, που τελικά οδηγείται στη γελοιοποίηση.Νεοπλουτισμός και μικροαστισμός, επιδειξιομανία και μεγαλομανία είναι "φρούτα" και της εποχής μας, καθώς η συμπεριφορά κάποιων γύρο μας φτάνει ως το γελοίο!Φαρσοκωμωδίες ή κωμωδίες χαρακτήρων τα έργα του Μολιέρου ( Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν το πραγματικό του όνομα) μέσα από τα οποία ξεδιπλώνει την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων τύπων και σχέσεων.Ο Μολιέρος είχε επηρεαστεί από τα δραματικά έργα του Πλαύτου και του Τερέντιου, από τις μεσαιωνικές φάρσες, αλλά κυρίως από την Κομέντια ντελ' άρτε.
Συντελεστές - Ηθοποιοί
Εριθέλγη-Διονυσία Μεραμβελιωτάκη ,Ταλάρη-Μπαλατσούκα Ευσταθία-Ναταλία,
Τούκα Γιώτα, Κρατημένου Ελευθερία, Σουλτούκης Νίκος, Σιαμά Αθηνά, Δελετσέ Μαρία, Χριστακάκου Τζωρτζίνα, Σωτηροπούλου Ζωή , Ντζουροπάνος Σπύρος, Ασλανίδης Σίμος, Καραπάνος Κωνσταντής, Σπινθουράκη Ρία, Αντύπας Στέφανος, Στούκα Μαρία, Πιπέρου Άλκηστη, Αραούζου Ελένη, Αμπατζιάνης Ηλίας, Μπάρκας Τρύφωνας, Μαυρωνάς Γιώργος, Τέκου Στεφανία, Σπύρου Δωρίτα.


10. Θεατρική Ομάδα «ΚολάΖ» Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ
«Νight on Εarth»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ ώρα 9.00΄μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Μία νύχτα στη Γη, συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες, στην Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Ρώμη και στο Ελσίνκι. Φιλοδοξίες, μετανάστευση, ρατσισμός, κοινωνικά προβλήματα, χιούμορ, ρομαντισμός, δράμα, μηνύματα, συναισθήματα και ιδανικά στριμωγμένα μέσα σε ένα (ή καλύτερα μισό) ταξί. Πρέπει να αναφέρουμε πως
το Νight on Εarth σε σκηνοθεσία Jim Jarmush προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1991 και είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο σανίδι από την θεατρική ομάδα του Τ.Ε.Ι. Λάρισας «Κολάζ»
Συντελεστές – Ηθοποιοί
Στέλλα Παπουτσή, Σοφία Σαπουτζή, Μάριος Φαϊτάς, Ανδριανός Πέρρος, Έφη Καγγελοπούλου,Σάββας Μπιζιρτζάκης, Άγγελος Δημητριάδης, Αφροδίτη Θεοδώρου, Στέφανος Παππάς,Άρης Βελιγιαννόπουλος, Πέννυ Κυρανούδη, Ανέστης Δαμιανίδης, Γιώργος Σιμάτης,Χρήστος Βαμβατήρας, Χρήστος Αδάμ,

Σκηνοθεσία: Σαπουτζή Σοφία και ΚολάΖΥπεύθυνος Ήχου: Στέφανος ΠάλλαςΥπεύθυνος Φωτισμού: Νίκος Αθανασίου
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κ.Ε.Π.Α. ΣΕΡΡΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΕΡΡΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΕΛΟΣ
ΔΗΜΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΖΑΠΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΜΠΙΤΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ