Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Θ΄ Μαθητιάδα απο 7 έως 12 Μαΐου 2010


Καλωσήρθατε στον κόσμο της Μαθητιάδας.
Σε έναν κόσμο όπου οι μαθητές των Ελληνικών Γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από την ομογένεια συναντιούνται σε έναν κοινό τόπο, την Πρώτη Σερρών. Η συνάντηση αυτή σκοπό έχει τα παιδιά να αναπτύξουν την άμιλλα, τη συντροφικότητα, τη συναδέλφωση, το συναγωνισμό και την αποδοχή του διαφορετικού. Όλες αυτές οι έννοιες γίνονται για τα παιδιά πραγματικές βιωματικές εμπειρίες που αισιοδοξούμε ότι θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.
Στον κόσμο της Μαθητιάδας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε για τους μαθητές πρότυπα, τα οποία έχει ανάγκη η σημερινή κοινωνία μας. Σκοπός μας είναι οι μαθητές να μάθουν να αγωνίζονται και να μην γίνονται οι θεατές των γηπέδων, οι θεατές της τηλεόρασης, οι θεατές της ζωής, αλλά αντίθετα να γίνουν οι αγωνιστές των γηπέδων, οι αγωνιστές της ζωής. Στον κόσμο της Μαθητιάδας οι μαθητές βιώνουν την έννοια του αγώνα και της διεκδίκησης μέσα από την προσπάθεια χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης. Προσπαθούν πολύ για τη νίκη, αλλά δέχονται το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και ξαναπροσπαθούν χωρίς να απογοητεύονται, ξέροντας ότι στο τέλος θα είναι αυτοί οι κερδισμένοι, άσχετα με το αποτέλεσμα.
Ο κόσμος της Μαθητιάδας πιστεύουμε ότι εξαργυρώνει πολλούς από τους κόπους της Ελλάδας για τη διοργάνωση των πολύ πετυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Και τους εξαργυρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα επιθυμούσε ο καθένας, με την παροχή παιδείας στα παιδιά. Οραματίζεται το νέο ελληνικό ανοιχτό σχολείο του αύριο, όπου πολιτεία, σχολείο και πολίτες ενώνονται για να δημιουργήσουν τον αυριανό ενεργό πολίτη.
Σας εύχομαι μέσα από την ιστοσελίδα μας να γνωρίσετε όσο είναι δυνατόν το συναρπαστικό αυτόν κόσμο και σας καλώ να τον βιώσετε από 7 έως 12 Μαίου 2010 στην Πρώτη Σερρών, πιστεύοντας ότι θα ζήσετε έξι μέρες που θα σας μείνουν αξέχαστες για όλη σας τη ζωή. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε και φέτος η 9η Μαθητιάδα Πρώτης, η οποία χαρακτηρίζεται ως η
φτωχότερη Μαθητιάδα από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, και η οποία σήκωσε επίσημα αυλαία με μία λιτή τελετή έναρξης. Εντύπωση προκάλεσε η έλλειψη δραστηριοτήτων ή παραστάσεων ακόμα και από τους εθελοντές. Πέρα από τα οικονομικά, μάλλον, προβλήματα της Μαθητιάδας, αρνητική εντύπωση έκανε και η απουσία μεγάλων υποστηρικτών της βραδιάς, όπως η απουσία του Αχιλλέα Καραμανλή καθώς και η απουσία πρωτοκλασσάτου κυβερνητικού εκπροσώπου.
πηγή: http://www.mathitiada.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ