Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

’Μεγάλο κύμα παραιτήσεων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσιεύματα έγκριτων εφημερίδων αλλά και πληροφορίες από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων συνηγορούν ότι ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός Αξιωματικών των Ε.Δ. έχουν υποβάλλει την παραίτηση τους από τις τάξεις των Ε.Δ. Μάλιστα ο αριθμός των παραιτήσεων του πρώτου τετραμήνου του 2010, προσεγγίζει τον συνολικό αριθμό παραιτήσεων της περσινής χρονιάς.
Επειδή αρκετές από τις παραιτήσεις έχουν υποβληθεί για λόγους ευθιξίας, ενώ όπως και σε πρόσφατη Ερώτησή μας έχουμε επισημάνει, ο κ. Υπουργός φέρεται να έχει μιλήσει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους Αξιωματικούς των Ε.Δ. με αποτέλεσμα να υπάρχει αναβρασμός και αγανάκτηση στα στελέχη, η οποία επιτείνεται από τις κρίσεις και αποστρατείες των Αξιωματικών με κομματικά κριτήρια, την έλλειψη αξιοκρατίας, την μείωση των εισοδημάτων τους, τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Υπουργού για τους πιλότους της Π.Α. κλπ.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Ποίος είναι ο ακριβής αριθμός των Αξιωματικών που έχουν υποβάλλει παραίτηση ανά κλάδο και βαθμό από την αρχή του 2010.

2. Εάν έχει αποτιμήσει την ζημία στην δομή, στην συνοχή και στην αποτελεσματικότητα των Ε.Δ. από το μεγάλο αυτό κύμα παραιτήσεων και ποια είναι αυτή?

3. Τι προτίθεται να πράξει για να αναστρέψει το κλίμα και την κακή ψυχολογία των στελεχών, ώστε αφενός να σταματήσουν οι παραιτήσεις και αφετέρου να ανυψωθεί το ηθικό τους, που είναι απαραίτητος παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία των Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ