Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων για τον υποχρεωτικό αναδασμό

Ερώτηση υπέβαλε προς τους Υπουργούς, Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κ. Μπατζελή, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων για τον υποχρεωτικό αναδασμό της περιοχής Αδελφικού-Κουβουκλίων-Κάτω Καμήλας-Σκουτάρεως-Βαμβακούσας. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Με την απόφαση 7418/15.11.05 της Νομαρχίας Σερρών δημοσιευθείσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1729 Β΄/9.12.2005) αποφασίσθηκε «Να γίνει ενιαίος υποχρεωτικός αναδασμός στα αγροκτήματα Αδελφικού-Κουβουκλίων-Βαμβακούσας-Κάτω Καμήλας-Σκουτάρεως και συγκεκριμένα στην περιοχή αυτών που περικλείεται από την περίμετρο του έργου “Ανακαίνιση-Εκσυγχρονισμός και Βελτίωση της άρδευσης του ΙΙου Αρδευτικού Δικτύου Πεδιάδας Σερρών – Τμήμα Ζώνης Αδελφικoύ”».

Επειδή μέχρι σήμερα το ανωτέρω έργο του ΙΙου Αρδευτικού Δικτύου καθώς και ὁ αναδασμός δεν έχουν ολοκληρωθεί, οι πληγέντες ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων πληρώνονται κάθε χρόνο την σχετική αποζημίωση. Σύμφωνα με καταγγελίες όμως αγροτών της περιοχής η αποζημίωση του 2009 μέχρι και σήμερα δεν έχει ακόμη καταβληθεί και αυτό γιατί η υπεύθυνη για την καταβολή της στους δικαιούχους Διεύθυνση «Εγγείων Βελτιώσεων και Υδατίνων Πόρων της Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως Σερρών δεν έχει παραλάβει ακόμη το σχετικό κονδύλιο ύψους 335.000 € από το αρμόδιο Υπουργείο.

Δεδομένου του ότι οι αγρότες του Νομού στερούνται το εισόδημα που θα είχαν από την καλλιέργεια των κτημάτων τους και την παραγωγή και πώληση των προϊόντων τους αλλά και λαμβανομένων υπ’ όψιν των γνωστών γενικότερων οξέων προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, η μη καταβολή αποζημιώσεως τους οδηγεί στον αφανισμό!

Συνεπώς

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Ποιος ὁ λόγος της καθυστερήσεως της αποστολής της αποζημιώσεως στην Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων (Υ.Ε.Β.) Σερρών και της καταβολής της στους αγρότες;

2. Πότε προτίθεσθε να καταβάλετε το σχετικό κονδύλιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ