Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Γ.ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Η κυβέρνηση κατοχής του Δ.Ν.Τ. ανακοίνωσε σήμερα Κυριακάτικα τα νέα αντιλαϊκά, αντεργατικά, και καταστροφικά μέτρα μια μέρα μετά την 1η Μάη. Οι καναλάρχες μεταδίδουν συνεχώς τις ριπές τους μέχρι να εκφοβήσουν τελείως το λαό. Καμία εικόνα, καμία δήλωση ούτε χθες ούτε σήμερα από τις μεγαλειώδεις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις. Καμιά φωνή δεν μεταδίδουν από αυτές που η εργατική τάξη στέλνει με όλη της τη δύναμη και δηλώνει οτι δε θα δεχτεί αδιαμαρτύρητα τα νέα μέτρα. Θα τα αντιπαλέψει μέχρι να τα ανατρέψει. Και θα τα ανατρέψει γιατί και τη δύναμη έχει και την εμπειρία. Από την αντίσταση κατά των κατακτητών με την ΕΑΜική αντίσταση, από τους αγώνες κατά των ξένων εισβολέων Άγγλων και Αμερικάνων αργότερα, από τον αντιδικτατορικό αγώνα, από τους καθημερινούς αγώνες για το μεροκάματο.
Η Τοπική Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ καλεί σε επαγρύπνηση όλον τον εργαζόμενο λαό, όλους όσους πλήττονται από τις νέες εντολές του Δ.Ν.Τ. και της ΕΕ. Να κουρελιάσουν στην πράξη όλες αυτές τις αποφάσεις που πάρθηκαν στα χαρτιά όπως οι λιμενεργάτες αψήφησαν τις αποφάσεις που χαρακτήριζαν παράνομες και καταχρηστικές τις νόμιμες για την τάξη τους απεργίες. Όπως χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφησαν τα κελεύσματα της ΓΣΕΕ για δήθεν παράνομη απεργία του ΠΑΜΕ. Η απεργία έγινε και είχε μεγάλη επιτυχία. Τέτοιου είδους συμβουλάτορες η εργατική τάξη δε χρειάζεται. Δεν τρομοκρατείται από προειδοποιήσεις τύπου οικογενείας Μητσοτάκη, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση του δίκιου της. Και το δίκιο είναι με το μέρος της. Γιατί άλλοι είναι που κατέκλεψαν τόσα χρόνια τον κόπο, και τον ιδρώτα της. Αυτοί που σήμερα βάζουν τους πολιτικούς τους υπαλλήλους να ανακοινώνουν χωρίς ντροπή τα μέτρα που θέλουν να πάρουν σε βάρος της. Η ίδια η αστική τάξη.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία στις 4 & 5 του Μάη. Να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί στις 5 του Μάη. Να βουλιάξει η πλατεία. Να στείλουμε δυναμικά το μήνυμα της ανυπακοής στην κυβέρνηση. Να δείξουμε οτι όχι μόνο δεν δέχονται τα νέα μέτρα αλλά τα αντιπαλεύουμε οργανωμένα, ταξικά και μεθοδικά μέχρι να τους αναγκάσουμε να τα πάρουν πίσω. Και θα τα πάρουν
Κανένα μέτρο, καμιά απόφαση μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και πουθενά στον κόσμο αν δεν έχει τη λαϊκή συναίνεση. Ξέρουν οτι εμείς δεν βάλαμε την υπογραφή μας κάτω από αυτές τις αποφάσεις. Τους κάνουμε γνωστό οτι θα μας έχουν κάθε μέρα μπροστά μας. Κάθε μέρα πιο πολλοί κάθε μέρα με πιο μεγάλο πείσμα. Μέχρι να νικήσουμε, μέχρι που να γίνει η εξουσία καθαρά λαϊκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ