Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. για τα τεκταινόμενα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με την από 13.05.10 επιστολή της (αρ. πρωτ. 1514) απευθύνθηκε στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και σύσσωμο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κοινοποιώντας την και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή Τυφλών ΒΕ «ο Ήλιος».

Δεν απευθυνθήκαμε στους εργαζόμενους παρά μόνον για να τους ζητήσουμε να εξετάσουν την απόφασή τους για επίσχεση εργασίας με βάση το γεγονός ότι διανύουμε εξεταστική περίοδο και ότι τα άμεσα θύματα αυτής της πρακτικής θα ήταν οι τυφλοί μαθητές.

Κατανοούμε πλήρως τη δυσκολία και τις ανάγκες των εργαζομένων στη Σχολή Τυφλών. Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί είναι αφιερωμένοι στο έργο και το λειτούργημά τους, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι κάποιοι από αυτούς είναι συνυπεύθυνοι για το κατάντημα της Σχολής.

Όλο το αναπηρικό κίνημα αγωνίζεται για την επίλυση του ζητήματος της Σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε αυτήν. Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν το ύφος και τον τόνο της επιστολής που μας απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων στη Σχολή, την οποία τους επιστρέφουμε ως απαράδεκτη και κυρίως ως απεσταλμένη σε λάθος παραλήπτη.

Για μας η αναπηρία δεν έχει χρώμα. Η Σχολή πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία, με βάση τα δικαιώματα των τυφλών και των οικογενειών τους.

Όσο για αυτούς που μας εγκαλούν για την επιστολή που στείλαμε στον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, πρέπει να δικαιολογήσουν ως τι απαντούν. Ως τοποτηρητές του Νομάρχη στον οποίον απευθυνθήκαμε; Γιατί εκείνον αφορά η επιστολή. Κι αντί να συμπαραταχθούν μαζί μας, απευθύνονται με ανοίκειο τρόπο στην Ε.Σ.Α.μεΑ.

Αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη δυσκολία και είμαστε μαζί τους. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως και δεν θα συμμερισθούμε το «πολιτεύεσθαι» της ηγεσίας του Συλλόγου Εργαζομένων.

Το κίνημα των τυφλών και το κίνημα των ατόμων με αναπηρία εν γένει θα προστατεύσουν τη Σχολή και τους εργαζομένους της, αλλά δεν πρόκειται να συμπράξουν με τη λογική της ηγεσίας του Σωματείου Εργαζομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157 193.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ