Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ
ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων και ο επικεφαλής της Πέτρος Αγγελίδης, συνεχίζοντας τις ενημερωτικές τους συναντήσεις με τους φορείς του Δήμου Σερρών, συναντήθηκαν την Τετάρτη 12 Μαϊου 2010 με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Σερρών.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, σχετικά με την ενίσχυση του τοπικού τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων ήταν:
- Η δημιουργία γραφείου πληροφοριών στο Δήμο Σερρών για την παροχή πληροφοριών σε ξένους επισκέπτες, σχετικά με τα διάφορα τουριστικά μέρη και άλλα σημεία του Δήμου.
-Η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Δήμου Σερρών να προσκαλέσει στο Δήμο μας ιδιοκτήτες γραφείων τουρισμού από άλλους νομούς της Ελλάδος, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα διάφορα αξιοθέατα και την ξενάγησή τους σε αυτά, προκειμένου να πραγματοποιούνται εκδρομές από άλλες περιοχές της χώρας.
-Τοποθέτηση χαρτών του Δήμου Σερρών σε κεντρικά και στρατηγικά σημεία του Δήμου, με στόχο την ενημέρωση και διευκόλυνση κυρίως των ξένων επισκεπτών που θέλουν να επισκεφθούν διάφορες περιοχές και σημεία.
-Διαφημιστική εκστρατεία εκ μέρους του Δήμου Σερρών σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση των Ελλήνων για τα διάφορα αξιοθέατα των Σερρών.
-Ένταξη του Δήμου Σερρών στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.
-Συμμετοχή του Δήμου Σερρών σε διάφορες εκθέσεις, που έχουν σχέση με τον τουρισμό.
-Κατασκευή χώρων στάθμευσης για την εύκολη πρόσβαση των πολιτών στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης, αναφερόμενος στα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων τα χαρακτήρισε λογικά και υλοποιήσιμα. Συνεχίζοντας τόνισε, ότι η δημιουργία προϋποθέσεων που θα κάνουν το Δήμο ελκυστικό και θα φέρουν ξένο κόσμο σε αυτόν, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του τοπικού τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, αποτελούσε και αποτελεί τον κύριο στόχο της δημοτικής δράσης της παράταξής του και κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με τους εξής τρόπους:
α) με τη δημιουργία θεσμών πολιτιστικών, αθλητικών, εμπορικών κ.λπ., με πανελλήνια ή διεθνή εμβέλεια,
β) με την αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών και ιστορικών θησαυρών όπως Άγ. Ιωάννης, Σπήλαιο Επταμύλων, Ακρόπολη Σερρών, Ελαιώνας, Χιονοχώρι, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, κοιλάδες Αγ. Γεωργίου, Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων,
γ) δημιουργώντας ένα Δήμο λειτουργικό, ανθρώπινο και όμορφο, με την κατασκευή χώρων στάθμευσης και τον εξωραϊσμό του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης.
δ) για την επίτευξη του παραπάνω στόχου της προσέλκυσης ξένων επισκεπτών, απαραίτητη θεωρείται επίσης, η προβολή του Δήμου Σερρών με τα διάφορα αξιοθέατα και τους θεσμούς που διαθέτει, μέσω μίας διαφημιστικής εκστρατείας. Ιδιαίτερα ο Δήμος πρέπει να προβληθεί στη γειτονική μας χώρα Βουλγαρία και στο γειτονικό Νομό της Θεσσαλονίκης και αυτό διότι μετά την ολοκλήρωση των οδών που συνδέουν τη γειτονική μας χώρα Βουλγαρία και το Νομό Θεσσαλονίκης με το Δήμο Σερρών, η επικοινωνία του Δήμου μας με το Νομό Θεσσαλονίκης και τη Βουλγαρία καθίσταται πολύ σύντομη και εύκολη, κάτι το οποίο θα πρέπει ο Δήμος μας να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει.

Μετά το τέλος της συνάντησης, τόσο ο πρόεδρος κ. Νυκτοπάτης Γιώργος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων, όσο και ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης και τα στελέχη της δημοτικής κίνησης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη με την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ