Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Εμβόλιο κατά της γρίπης και στα βρέφη


Υπέρ του εμβολιασμού των βρεφών ηλικίας από έξι μηνών και άνω τάχθηκε χθες η Επιτροπή Πανδημίας Νέας Γρίπης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εμβόλιο είναι ασφαλές και μπορεί να χορηγηθεί και στις μικρότερες ηλικίες.
Συνεπώς, από την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, μαζί με τον υγιή πληθυσμό ηλικίας από 4 έως 48 ετών, θα μπορούν να εμβολιάζονται και τα βρέφη από έξι μηνών και άνω.
Ωστόσο, οι ειδικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν με βεβαιότητα εάν στα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως τεσσάρων ετών θα χρειαστεί να κάνουν τελικά μία ή δύο δόσεις του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, ενώ οι οριστικές αποφάσεις για αυτό θα ληφθούν έως το τέλος της ερχόμενης βδομάδας. Πάντως, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, με το εμβόλιο Pandemrix απαιτείται η μισή δόση για τα βρέφη, ενώ με το Focetria η κανονική δόση που χορηγείται και στους ενήλικες. Στη χώρα μας έχουν νοσήσει από τη νέα γρίπη 800.000 άτομα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 6.120, ενώ στο 12% των σχολείων καταγράφηκαν κρούσματα κι έκλεισαν. Επίσης έχουν καταγραφεί 14 θάνατοι, ενώ 27 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, μεταξύ των οποίων ένα 7χρονο και ένα 13χρονο αγόρι. Αναφερόμενη στις έγκυες, η κ. Ελένη Γιαμαρέλλου,πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας Νέας Γρίπης, εξήγησε ότι με τη χορήγηση του εμβολίου προστατεύονται από τις επιπλοκές της νέας γρίπης και τα αντισώματα προστατεύουν το έμβρυο για έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ