Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ανθρώπινο κρανίο στις Σέρρες


Μυστήριο καλύπτει την προέλευση ενός μακάβριου ευρήματος που ανακάλυψε τυχαία ένας κυνηγός κοντά στον ποταμό Στρυμόνα, περίπου 12 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών.
Ο σκύλος του κυνηγού ήταν αυτός που έφερε στο φως το ανθρώπινο απομεινάρι, ένα ανθρώπινο κρανίο εντελώς γυμνό από σάρκες, το οποίο εντόπισε σε αγροτική περιοχή κοντά στην κοινότητα του Νέου Σκοπού. Ο κυνηγός ειδοποίησε αμέσως την τοπική αστυνομική διεύθυνση που παρέλαβε το εύρημα και το έστειλε για ιατροδικαστική εξέταση.

Η περιοχή ερευνήθηκε εξονυχιστικά, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν άλλα οστά κι αυτό συνηγορεί υπέρ της εκδοχής μιας πιθανής εγκληματικής ενέργειας. Πάντως, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το κρανίο να ανήκει σε αλλοδαπό, αφού δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση στην περιοχή. Εξετάζεται, μάλιστα, να πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου με ξένες πινακίδες που έχει εντοπιστεί εδώ και αρκετούς μήνες εγκαταλελειμμένο σε κοντινή τοποθεσία.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο άτυχος άνθρωπος να παρασύρθηκε από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και το πτώμα του να έγινε βορά πεινασμένων αγριμιών.

του Μανώλη Βάια

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ