Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά:Εκλογή νέου Προέδρου Νέας Δημοκρατίας


Με το βλέμμα ολόκληρης της κοινωνίας στραμμένο σε αυτή την κορυφαία διαδικασία, στη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, ήμασταν όλοι εκεί. Παλιοί και νέοι φίλοι συμμετείχαμε. Κληθήκαμε να αποφασίσουμε ποιος ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εκφράσει την παράταξη του αύριο. Με τη συμμετοχή μας κερδίσαμε ήδη την πρώτη μάχη στη μεγάλη μας προσπάθεια να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία.
Με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ήρθε η ώρα
να ανοίξουμε την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβάνοντας και τις παραδοσιακές αξίες της παράταξης (την Πατρίδα, την Ελευθερία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια, την Αξιοκρατία, τη Δημοκρατία, την Ισονομία) αλλά και τις πιο φιλελεύθερες αντιλήψεις. (την Ανταγωνιστικότητα, τη Διάχυση ευκαιριών, το ρόλο της μεσαίας τάξης, την Αειφορία).
Να μιλήσουμε ανοιχτά για το μέλλον.
Να βάλουμε σαφέστατες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο νόμιμο και το ηθικό.
Η στάση της κ. Μπακογιάννη, ο ανιδιοτελής αγώνας του κ. Ψωμιάδη διασφαλίζουν το αύριο της ενότητας, της ελπίδας και της προοπτικής. Γιατί σε αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχουν ηττημένοι. Γιατί όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τον Κ. Καραμανλή γνωρίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντοτε μια σύνθεση ιδεών, προσώπων και τάσεων. Γιατί Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο ο αρχηγός, είναι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που μας στηρίζουν. Οι αρχηγοί έρχονται και παρέρχονται, μα η Νέα Δημοκρατία είναι πάντα εδώ.
Ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός της χώρας. Η αναγέννηση της παράταξης ξεκινά από τον επαναπροσδιορισμό των αξιών της παράταξης, της εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας. Είναι στο χέρι όλων μας, μα πολύ περισσότερο στο χέρι του νέου Προέδρου να καταργήσει στην πράξη τις όποιες διαχωριστικές γραμμές, να προχωρήσει με γενναίες πράξεις και προπαντός να αξιοποιήσει τους καλύτερους και τους πιο εργατικούς.
Είμαστε όλοι στο πλευρό του συνταγμένοι, έτοιμοι να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ