Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Αναπτυξιακή συνεργασία Ν. Α. – Επιμελητηρίου


Η συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο για την ανάπτυξη του Νομού, απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΣ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου και στην οποία συμμετείχε κλιμάκιο της Ν.Α. με επικεφαλής τον Νομάρχη κ. Στέφανο Φωτιάδη.
Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο κ. Νομάρχης όσο και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Άρης Δρογαλάς συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο την ανάπτυξη του Νομού.
Ο κ. Νομάρχης αναφέρθηκε στον καθοριστικό, παρεμβατικό ρόλο του Επιμελητηρίου τονίζοντας ότι υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, η οποία έχει ορατά αποτελέσματα.
Από την πλευρά του, ο κ. Πρόεδρος εξήρε τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι τα βήματα που έχουν γίνει είναι πολύ θετικά.
Στη συνέχεια, έγινε από τον κ. Νομάρχη εκτενής αναφορά στο Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο που εκπονεί η Ν.Α. και το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση, με ανταπόκριση και από το Επιμελητήριο. Τόνισε την αναγκαιότητα υποβολής προτάσεων για το Επιχειρησιακό, με συγκεκριμενοποίηση των έργων, ενώ πρότεινε κοινή ειδική συνεδρίαση για το θέμα.
Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Πρόεδρος του ΕΒΕΣ πρότεινε τη συγκρότηση κοινής ομάδας μελέτης που θα συμμετέχει στα συμβούλια Επιμελητηρίου και Νομαρχίας.
Τελικά, οι δύο φορείς συμφώνησαν στη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, αποτελούμενης τόσο από αιρετούς συμβούλους της Ν.Α. και του ΕΒΕΣ όσο και από τεχνοκράτες, η οποία θα επιμελείται, θα προτείνει και θα υλοποιεί τις κοινές δράσεις που θα προωθούνται από κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ