Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

“Εγκαινιάστηκε η Έκθεση για τον Γιάννη Ρίτσο”

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης ντοκουμέντων για τη ζωή και το έργο του Γιάννη Ρίτσου.
Την έκθεση εγκαινίασαν ο Νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης – Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών κ. Θεολόγος.
Η συλλογή των αντικειμένων που εκτίθενται περιλαμβάνει τα ζωγραφικά έργα, τις πέτρες, τις ρίζες, τα κεραμικά, τα πιάτα, τα χειρόγραφα του ποιητή, προσωπικά του αντικείμενα, διακρίσεις, εκδόσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Για το Μουσείο Μπενάκη που παραχώρησε το συγκεκριμένο υλικό και τον εικαστικό Ρίτσο μίλησε στους προσκεκλημένους η Μουσειολόγος και Υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μουσείου κ. Λιάνα Τσομπάνογλου ενώ στην όλη διοργάνωση αναφέρθηκε ο Διευθυντής Πολιτισμού της Ν.Α Σερρών κ. Βασίλης Βαφειάδης.
Μετά την ξενάγηση στην έκθεση, ακολούθησε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης με κεντρικό ομιλητή τον φιλόλογο κ. Δημήτρη Κόκορη, ο οποίος μίλησε για το ποιητικό έργο του Ρίτσου ενώ προηγήθηκε παράλληλη ερμηνεία της Σονάτας του Σεληνόφωτος από την Ελένη Βισέρη και το αντίστοιχο έργο του Μπετόβεν στο πιάνο από το Νίκο Έξαρχο.
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2009 και θα λειτουργεί:
Πρωί – Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00
Απόγευμα – Δευτέρα & Πέμπτη 18.30 – 20.30
Επικοινωνία:
Βιβλιοθήκη: 23210.98550 - Ν.Ε.ΠΟ.Σ: 23213.54512
Για την πραγματοποίησή της συνεργάστηκαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, το Μουσείο Μπενάκη, ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και η ΝΕΠΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ