Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Σειρά επαφών του Νομάρχη σε Υπουργεία και φορείς, στην Αθήνα


Σειρά επαφών σε Υπουργεία και φορείς στην Αθήνα, είχε ο Νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης κατά τη διήμερη παρουσία του στην πρωτεύουσα, στις 25 και 26 Νοεμβρίου.
Ο κ. Νομάρχης επισκέφθηκε τα Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο κ. Νομάρχης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Ντίνο Ρόβλια, τον οποίο ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον Νομό Σερρών, καθώς και για την ανάγκη προετοιμασίας του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, εν όψει της χειμερινής περιόδου.
Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Νομάρχης είχε συνεργασία με την Υπουργό κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την Υφυπουργό κυρία Φώφη Γεννηματά. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Σερρών, ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, η αξιολόγηση της στατικής επάρκειας του συνόλου των κτιρίων και η απομάκρυνση όσων κρίνονται ακατάλληλα. Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση με προσωπικό, σε όλες τις δομές Υγείας και ιδιαίτερα για το Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας.
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Νομάρχης είχε συνεργασία με την Υπουργό κυρία Κατερίνα Μπατζελή, στην οποία μετέφερε το υπόμνημα των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», σε συνδυασμό με τα έργα που προτείνονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών.
Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Νομάρχης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Σπύρο Βούγια, από τον οποίο ζήτησε ενίσχυση της αστυνόμευσης στην είσοδο από τη Βουλγαρία.
Τέλος, στον οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, έθεσε το αίτημα χρηματοδότησης για το πρόγραμμα σχολικής στέγης και την επίσπευση της κατασκευής νηπιαγωγείων στην πόλη των Σερρών, αλλά και τον Νομό γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ