Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Δημοπρατήθηκε η κατασκευή 2 Νηπιαγωγείων στις Σέρρες από τον ΟΣΚ ΑΕ


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η απελθούσα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αύξησε τις πιστώσεις για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και για προσθήκες νέων αιθουσών (τακτική και έκτακτη επιχορήγηση του ΥΠΕΠΘ προς τη Νομαρχία) καθώς και τις πιστώσεις του ΟΣΚ για προκατασκευασμένα νηπιαγωγεία στο Νομό Σερρών.
Ένα από τα τελευταία σχολικά έργα της, για το οποίο συνεργάσθηκε η βουλευτής κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τόσο με τους φορείς του Νομού αλλά και ειδικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Αγιάσογλου (Ιούνιος 2009), δημοπρατήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2009 και αφορά την κατασκευή 2 Νηπιαγωγείων (Τριθέσιο και Διθέσιο Νηπιαγωγεί, στην περιοχή της Σιγής – Νέα Κηφισιά από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιριών ΟΣΚ ΑΕ). Συνολική δαπάνη προϋπολογισμού μελέτης 1.953.000 ευρώ (κατηγορία οικοδομικά, με προϋπολογισμό 1.348.446 ευρώ – κατηγορία Η/Μ, με προϋπολογισμό 244.950 ευρώ)
Το πρακτικό της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την δημοπρατούσα αρχή (ΟΣΚ ΑΕ) και κατόπιν θα κληθεί ο μειοδότης – ανάδοχος, αφού προσκομίσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης του έργου, να υπογράψει εργολαβική σύμβαση περί τα τέλη Δεκεμβρίου 2009.
Σε δήλωση της η κα Κόλλια αναφέρει: «Ευελπιστώ, ότι η υπαγωγή του ΟΣΚ από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν θα καθυστερήσει την διαδικασία έγκρισης της δημοπρασίας και υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης (ώστε τα νέα Νηπιαγωγεία να λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Σεπτέμβριο 2010) και ότι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την ετήσια τακτική επιχορήγηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών με 1,4 – 1,65 εκατομμύρια ευρώ.
Παρά τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν, εξαιτίας των διαδικασιών που έπρεπε να ακολουθηθούν (τα έργα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί και παραδοθεί ήδη στην Σερραϊκή κοινωνία), τα νέα Νηπιαγωγεία μετά και τη δημοπρασία τους είναι πραγματικότητα, ενώ αναμένεται και η δημοπράτηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ Κεντρικής Μακεδονίας (7ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, 16ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και Δημοτικό Σχολείο Ροδοπόλεως)
Εύχομαι να μην σταματήσουν για επανεξέταση τα ήδη δημοπρατημένα έργα, όπως συνέβη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τις (3) δημοπρασίες (22-09-2009) του Δήμου Τραγίλου, συνολικού προϋπολογισμού 1.518.000 ευρώ, έργα ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλεξ. Μπαλτατζής (αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Αηδονοχωρίου, Αγίου Δημητρίου και Ευκαρπίας).
Η πολιτεία πάντοτε να έχει ως βασική της προτεραιότητα την ενίσχυση της περιφέρειας, κυρίως μέσω της δημιουργίας υποδομών, που θα συνδράμουν στην οικονομική ανάπτυξη των σημαντικών περιφερειακών υποδομών, η οποία θα καταλήξει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους. Ανάμεσα σε αυτές τις προσπάθειες σημαντικό ρόλο κατέχουν οι δράσεις και οι επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, ο οποίος αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανύψωσης του βιοτικού επιπέδου. Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται. Στην κατεύθυνση αυτή ήδη έχω ζητήσει συνάντηση με την νέα Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ