Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΚΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.


Στις 3 και 4 του περασμένου Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.ΚΑ.Σ. Κωνσταντίνος Δάγκος συμμετείχε, ως εκπρόσωπος των ελληνικών καταναλωτικών οργανώσεων, στο συνέδριο καταναλωτικών δικαιωμάτων που διοργάνωσε η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Στοκχόλμη με θέμα: «Τα καταναλωτικά δικαιώματα κατά την αγορά ψηφιακού περιεχομένου».
Αφορμή για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνεδρίου αποτέλεσε η ολοένα αυξανόμενη διάδοση της αγοράς ψηφιακού περιεχομένου (software, προγράμματα anti-virus, παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα, ταινίες, μουσική) και η ταυτόχρονη νομική αβεβαιότητα για τα δικαιώματα που έχει ο καταναλωτής κατά την αγορά ψηφιακού περιεχομένου.
Οι καταναλωτές ζητούν να προστατεύονται όταν «κατεβάζουν» μια ταινία σε ψηφιακή μορφή σα να αγόραζαν ένα DVD. Την ίδια στιγμή προκύπτουν ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα αν μπορεί ο καταναλωτής να αντιγράφει ένα αρχείο σε πολλές κόπιες, όπως κάνει με ένα DVD.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφατα δημοσίευσε πρόσκληση για δημόσια διαβούλευση για μία έρευνα σχετικά με τα καταναλωτικά προβλήματα που σχετίζονται με το ψηφιακό περιεχόμενο ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.
Στο συνέδριο ακούστηκαν οι απόψεις τόσο των εταιριών όσο και των καταναλωτικών οργανώσεων πάνω στο θέμα, με σκοπό την διαμόρφωση ενός τοπίου που θα ικανοποιεί κυρίως τα συμφέροντα των καταναλωτών, χωρίς επιπλέον κόστος για τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ