Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Συνέλαβαν νεαρούς σαμποτέρ της ΔΕΗ στις Σέρρες




Συνέλαβαν νεαρούς  σαμποτέρ της ΔΕΗ στις Σέρρες

του Μανώλη Βάια

Μια ζημιά ύψους 420 ευρώ στις ασφάλειες του υποσταθμού της ΔΕΗ στο Κοβούκλιο Σερρών, ήταν αρκετή για να βυθίσει στο σκοτάδι τέσσερα χωριά. Όμως, η δεύτερη, μέσα σε ένα μήνα δολιοφθορά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης εξιχνιάστηκε άμεσα και ως υπεύθυνοι συνελήφθησαν τρεις νεαροί, ο ένας από τους οποίους είναι ανήλικος!

Οι τρεις πιτσιρικάδες σαμποτέρ, ένας 17χρονος και δύο 18χρονοι, συνελήφθησαν από αστυνομικούς και ομολόγησαν ότι αυτοί προκάλεσαν τις καταστροφές στις ασφάλειες. Δεν εξήγησαν, όμως, για ποιο λόγο το έκαναν… Η διακοπή του ρεύματος στην περιοχή κράτησε συνολικά δύο ώρες, ώσπου τα συνεργεία της ΔΕΗ να εντοπίσουν πού βρισκόταν η βλάβη και να αποκαταστήσουν τις ασφάλειες.

Ήταν η δεύτερη δολιοφθορά σε δίκτυο της ΔΕΗ στις Σέρρες και τώρα ερευνάται αν οι νεαροί δράστες είχαν διαπράξει και την πρώτη… Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, άγνωστος βύθισε στο σκοτάδι το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης των Σερρών για μία ώρα, πυροβολώντας με κυνηγετικό όπλο έναν αγωγό παροχής ρεύματος έξω από τις Σέρρες, στην περιοχή του Λευκώνα.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ