Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΕΒΕΣ,ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ


Την Πρόταση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του ανοίγματος που επιχειρεί προς την κοινωνία, δια του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ – ΝΟΠΕ, κ. Ζαρωτιάδη Γρηγόριου με θέμα τη Βιβλιογραφική Επισκόπηση Μελετών Αναπτυξιακού Περιεχομένου για το Ν. Σερρών και για Δόμηση Επιχειρηματικής Βιβλιοθήκης, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών, στην τελευταία συνεδρίασή του στις 19/11/09.
Σκοπός της Δράσης είναι η καταγραφή όλων των μελετών που έχουν εκπονηθεί από όλους τους φορείς του Νομού και σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με την αναπτυξιακή προοπτική του ώστε στη συνέχεια να συνταχθεί ένα προτεινόμενο στρατηγικό σχέδιο δράσης του Επιμελητηρίου με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας, βασιζόμενο στις προτάσεις και τα συμπεράσματα των επιμέρους αυτών μελετών. Επιπλέον η πρόταση συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία μιας Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης Επιχειρηματικότητας Σερρών, που σκοπό έχει τη συγκέντρωση και οργάνωση βιβλιογραφικού υλικού και βάσεων δεδομένων ώστε με την πιο γρήγορη, γενική και εξειδικευμένη ενημέρωση να επιτυγχάνεται η τόνωση της επιχειρηματικότητας και η οικονομική ανάπτυξη του Νομού. Τόσο ο κ. Ζαρωτιάδης όσο και το Δ.Σ. του ΕΒΕΣ είναι πεπεισμένοι ότι μέσω της εν λόγω δράσης μπορεί να επιτευχθεί η σύζευξη της Επιστημονικής Οικονομικής θεωρίας με την επιχειρηματική πράξη.
Ήδη το ΕΒΕΣ καταβάλλει προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ανωτέρω πρότασης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MED, στο οποίο ήδη το Επιμελητήριο έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής, που εγκρίθηκε κατά την α΄ φάση της αξιολόγησής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ