Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Αλλοδαποί πλανόδιοι πωλητές


Επίκαιρη Ερώτηση υπέβαλε στόν Υπουργό Οικονομικών κ. κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με το παράνομο εμπόριο αλλοδαπών πλανοδίων μικροπωλητών. Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:
Μάστιγα για την χειμαζόμενη ελληνική οικονομία έχουν καταντήσει πλέον οι αλλοδαποί πλανόδιοι πωλητές και η ανεξέλεγκτη δράσις αυτού του είδους του παραεμπορίου. Είναι γνωστό ότι σε πολυσύχναστα σημεία των περισσοτέρων ελληνικών πόλεων, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών περιφέρεται πουλώντας σε ευτελείς τιμές διάφορα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητος και προϊόντα απομιμήσεως (τα λεγόμενα «μαϊμού»), επιφέροντας ανυπολόγιστη ζημία στο υγιές εμπόριο και στον υγιή ελεύθερο ανταγωνισμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δεν τηρούν καμμία από τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Δεν κατέχουν άδειες πωλήσεως των εμπορευμάτων τους, δεν παρουσιάζουν τιμολόγια αγοράς, δεν εκδίδουν σχετικές αποδείξεις πωλήσεως οὔτε τηρούν τα προβλεπόμενα βιβλία εσόδων-εξόδων. Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό ότι το παράνομο αυτό εμπόριο διεξάγεται ακόμη και έξω από την είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος και κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των αρμοδίων οργάνων (προφανώς με άνωθεν εντολές). Σε αντίστοιχες δε περιπτώσεις που οι παράνομοι διακινητές είναι Έλληνες, η αυστηρότητα του κράτους εξαντλείται.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Γιατί δεν λειτουργούν οι απαραίτητοι ελεγκτικοί και νομικοί μηχανισμοί του κράτους έτσι ώστε να εξαλειφθεί το ανωτέρω καταστροφικό για την εθνική μας οικονομία φαινόμενο;
2. Γιατί οι αλλοδαποί χαίρουν ασυλίας, ενώ ο νόμος εφαρμόζεται επιλεκτικά μόνον σε Έλληνες πού ασκούν αντίστοιχη δραστηριότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ