Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΗΛ.ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ:ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


Στις πραγματικές του βάσεις έθεσε το πρόβλημα της ελληνικής εθνικής οικονομίας ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ, κ. Ηλίας Πολατίδης κατά την συζήτηση που διεξήχθη στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και είχε ως θέμα την κατάθεση εκ μέρους της νέας κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ του προσχεδίου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2010.
Ο Σερραίος Βουλευτής, ο οποίος ήταν και ο ειδικός εισηγητής του Κόμματος για το παραπάνω θέμα, αφού ευχήθηκε στην νέα Κυβέρνηση μια καλή κυβερνητική θητεία, διαπίστωσε το αυτονόητο: Ότι με βάση το συγκεκριμένο προσχέδιο, δυστυχώς, και πάλι ο καταταλαιπωρημένος την τελευταία τριακονταπενταετία οικονομικά ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να είναι αισιόδοξος.
Ειδικώτερα, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιλύσει ένα πρόβλημα με τα ίδια όπλα της προκατόχου του Ν.Δ.! Πράγμα το οποίο, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της ήδη τραγικής ελληνικής οικονομίας. Και, φυσικά, επεσήμανε ότι και η Ν.Δ. συνέχισε, όταν εξελέγη το 2004 και 2007, την πολιτική του τότε ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή, ένας φαύλος κύκλος που έχει ως βάση του τις λαθεμένες ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις των 2 «μεγάλων» κομμάτων για την οικονομία (αποθέωση της ελεύθερης αγοράς), την υπακοή τους στις διαταγές του ξένου παράγοντα και της παγκοσμιοποίησης αλλά και την διαφθορά που τους είναι απαραίτητη για να κρατηθούν στην εξουσία.
Ο κ. Πολατίδης ανέφερε στην εισήγησή του, με βάση τα στοιχεία του προσχεδίου, ότι η χώρα μας λαμβάνει χρήματα από το εξωτερικό τοκογλυφικά, αφού το επιτόκιο παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης είναι 1% και εμείς δανειζόμαστε με 4%! Άρα, με τον ρυθμό και την πολιτική που ακολουθούμε δεν πρόκειται να εξοφλήσουμε ποτέ! Πράγμα άλλωστε που αποδεικνύεται στην πράξη εδώ και τόσα χρόνια. Η κωμωδία βέβαια είναι ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μαλώνουν για το ποιος ευθύνεται περισσότερο! Για γέλια και για κλάματα, δηλαδή και φυσικά πάντα εις βάρος της τσέπης του ελληνικού λαού!..
Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας, και του προϋπολογισμού κατ’ επέκταση, είναι το κόστος που πληρώνουμε. Δηλαδή, το κόστος των υποτιθεμένων φτηνών εισαγομένων προϊόντων σε οποιοδήποτε τομέα. Πληρώνει ο καταναλωτής ένα φτηνό προϊόν, το οποίο τελικά του βγαίνει ακριβό, διότι καταστρέφεται η ελληνική παραγωγική βάση. Οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, δεν υπάρχουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και το εμπορικό έλλειμμα διογκώνεται δραματικά! Όταν έχουμε έλλειμμα είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρχουν έσοδα από τις επιχειρήσεις. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει συνέχεια ανεργία, διότι δεν απασχολούν εργατικό προσωπικό αυτές και ταυτοχρόνως θα έχουμε την ανάγκη να δανειστούμε από το εξωτερικό προκειμένου να γίνει η εισαγωγή των προϊόντων. Όλα αυτά οδηγούν σε τόκους επί τόκων και τελικά στα τραγικά ποσοστά τα οποία βλέπουμε σήμερα, δηλαδή να χρωστάμε 13 δις ευρώ.
Στο τέλος, τόνισε μια σειρά από ανακολουθίες του νέου προϋπολογισμού που αφορούν την υπεραισιόδοξη προσπάθεια για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (η οποία εδώ και χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. παραμένει ένα ευχολόγιο, χωρίς να αγγίζονται στην ουσία οι επίορκοι εφοριακοί και η βάση του προβλήματος), το μέγα ψεύδος ότι τα επιτόκια των δανείων μειώνονται (απέδειξε ότι στην ουσία αυξάνονται) και το περίφημο πρόγραμμα κρατικής στήριξης των 28 δις ευρώ που εν πολλοίς κατέληξε στην γειτονική και εχθρικά προς την Πατρίδα μας διακείμενη Τουρκία (αποτυχημένες επενδύσεις της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος στην Τουρκία για εξαγορά της τουρκικής τραπέζης Finance Bank). Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται για το ποσοστό της ανεργίας που προβλέπει ο προϋπολογισμός (8,2%), ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή έξω από την Βουλή εκατοντάδες όμηροι των λεγομένων stage ψάχνουν μια θέση εργασίας, σχεδόν όλη η χώρα ζει με δανεικά από τις τράπεζες και η φτώχια μέρα με την μέρα αυξάνεται ραγδαία!
Ο κ. Πολατίδης κλείνοντας, προέτρεψε την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ξαναβάλει μπρος τους κατεστραμμένους παραγωγικούς μηχανισμούς της ελληνικής οικονομίας και την αφανισμένη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση και να ακολουθήσει μια δημιουργική ελληνική εθνική σκέψη και όχι μία δημιουργική νεοταξική και διεθνιστική λογιστική! Οψόμεθα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ