Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Αρχίζει ο εμβολιασμός ευπαθών ομάδων


"Οι επαγγελματίες υγείας παίζουν με την ζωή του ασθενούς, αν νοσήσουν. Γι αυτό και οφείλουν να κάνουν το εμβόλιο που είναι προαιρετικό" Π.Ευσταθίου, διοικητής ΚΕΛΠΝΟ
Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Έντονες ανησυχίες προκαλεί στο κοινό, η διχογνωμία που παρατηρείται στην επιστημονική κοινότητα για το κατά πόσο είναι ασφαλές το εμβόλιο κατά της γρίπης Α. Στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, τα βρέφη άνω των 6 μηνών, οι αιμοδότες, οι έγκυες δευτέρου και τρίτου τριμήνου και όσοι φροντίζουν βρέφη έως 6 μηνών.
Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Π. Ευσταθίου Διοικητής του ΚΕΛΠΝΟ, τόνισε ότι σε καμία χώρα που δοκιμάσθηκε το εμβόλιο, δεν προκλήθηκαν προβλήματα και αυτό αφορά 50-60 εκατομμύρια ανθρώπους.
"Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν" πρόσθεσε και κάλεσε τους επαγγελματίες υγείας να κάνουν το εμβόλιο.
"Οι επαγγελματίες υγείας παίζουν με την ζωή του ασθενούς, αν νοσήσουν. Γι αυτό και οφείλουν να κάνουν το εμβόλιο που είναι προαιρετικό" είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ακόμα ότι "κάποιοι συνάδελφοι εκφράζουν προσωπικές θέσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη, προκαλώντας σύγχυση.
Ερωτηθείς για το θέμα της μετάλλαξης, μίλησε για παραλλαγή του ιού, σημειώνοντας ότι "και σε αυτή τη φάση, το εμβόλιο προφυλάσσει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ