Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ο Δήμαρχος Σερρών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων…ως ΕΛΛΗΝΕΣ

Σερραίες και Σερραίοι,
Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε και εν όψει των κινδύνων που απειλούν την χώρα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 αποτελεί για όλους μας ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΓΩΝΑ.

Αυτή τη φορά, όχι για την ελευθερία από τον κατακτητή, αλλά για την απελευθέρωση από τα δεσμά που μας έχουν επιβληθεί από πάσης φύσης οικονομικά συστήματα, κερδοσκόπους, Νομισματικά Ταμεία, «συμμάχους» και τους δυνατούς της γης.

Το χρέος που πρέπει να ξεπληρώσουμε δυσθεώρητο, όμως η πιο σπουδαία οφειλή μας είναι αυτή προς την πατρίδα και τον ίδιο τον εαυτό μας.

Όπως οι πρόγονοι έδωσαν μάχες για να απολαύσουν την ελευθερία, δημιουργώντας μια Ελλάδα, ανεξάρτητη, έτσι κι εμείς σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να αναλογιστούμε το μέγεθος του ιστορικού γεγονότος της εθνεγερσίας του ’21, να κατανοήσουμε την ουσία και το νόημα αυτού του άθλου.

Θα κάνουμε θυσίες και θα δώσουμε τις μάχες ενωμένοι, απαλλαγμένοι από κομματικές ή μικροπολιτικές αγκυλώσεις, χωρίς ενδοιασμούς και ιδίως με δύναμη.

Απαιτείται, ωστόσο, μια εσωτερική επανάσταση, που θα μας επαναφέρει ως λαό στη θέση που μας αξίζει…

Σερραίες και Σερραίοι,

Μόνον έτσι θα επιτύχουμε την απελευθέρωση της πατρίδας από τα οικονομικά ή άλλα δεσμά, την αποκατάσταση του κύρους της, την ενίσχυση του ηθικού μας και του συναισθήματος της εθνικής υπερηφάνειας που δείχνει να’ χει ατονήσει.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και ως τέτοιοι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων…

Γιάννης Βλάχος
Δήμαρχος Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ