Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Εγκαινιάστηκε το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Υδάτων

Τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας Υδάτων της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων & Υδατικών Πόρων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 και ώρα 11π.μ. από τον Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανο Φωτιάδη. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαστήριο που πλέον παρέχει τη δυνατότητα μέτρησης όλων των ποιοτικών παραμέτρων της ποιότητας νερών άρδευσης που τώρα γίνονται στο Εργαστήριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Νομάρχης συνεχάρη τον Αντινομάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρίλαο Ανεσιάδη, τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και το προσωπικό της, για την άρτια οργάνωση και τον εξοπλισμό του εργαστηρίου και την επιστημονική πληρότητα που επιδεικνύουν στην ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού άρδευσης και την παρουσίαση των σχετικών αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, έγινε από τους αρμόδιους επιστήμονες της Δ.Ε.Β., η παρουσίαση των αποτελεσμάτων παρακολούθησης της ποιοτικής κατάστασης των υδάτων στη λεκάνη του ποταμού Στρυμόνα.
Από την πλευρά του, ο κ. Ανεσιάδης αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και τόνισε μεταξύ άλλων: “Εξοπλίζουμε το Νομό Σερρών στη μετάβασή του στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση με όλα εκείνα τα απαραίτητα επιστημονικά εργαλεία, προκειμένου να μπορεί να στηρίξει .... την υγεία μας, τον αγρότη, αλλά και να μπορεί να διεκδικήσει (ο Νομός) από άλλη θέση αυτά που μας αξίζουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ