Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Αντέδρασε ο ΛΑ.Ο.Σ. στην Βουλή κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική ιθαγένεια


Με εντονότατο τρόπο αντέδρασε ο ΛΑ.Ο.Σ. στην Βουλή κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών», το οποίο έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Με επιχειρήματα, στοιχεία και προτάσεις οι Βουλευτές του κόμματος εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε έναν νόμο που απειλεί κυριολεκτικά το ίδιο το μέλλον της Πατρίδας μας και της κοινωνίας μας. Μια Πατρίδα και μία κοινωνία που θα πάψουν να είναι ελληνικές, αλλά πολυεθνικές και δυστυχώς για μας άλλοι θα αποφασίζουν πλέον για το μέλλον των παιδιών μας.
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Σερραίου Βουλευτή του κόμματος, κ. Ηλία Πολατίδη ο οποίος τόνισε ότι ο νέος νόμος δυναμιτίζει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες και στους εθνολογικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς του λαού μας. Τόνισε με αδιαμφισβήτητα στοιχεία και παραδείγματα από άλλες χώρες ότι η πολιτική και κοινωνική ένταξη των μεταναστών (που στην συντριπτική τους πλειοψηφία εισήλθαν παρανόμως στην χώρα μας) την οποία θέλει να πετύχει το ΠΑΣΟΚ, θα παραμείνει ένα ευχολόγιο και μία ουτοπία. Και αυτό διότι δεν είναι δυνατόν να εντάξεις ομαλά σε μία χώρα άτομα από διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, παραδόσεις, ήθη κ.λπ. Ανέφερε μάλιστα το τι έλεγε το ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής τους 1993 πάνω στο θέμα. Ότι, δηλαδή: «Εάν για την ανανέωση του εργατικού μας δυναμικού και γενικά για την πορεία της οικονομίας μας και των ασφαλιστικών ταμείων στηριχθούμε στους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής, πολύ γρήγορα θα δημιουργηθούν προβλήματα σοβαρά με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις. Οι Μουσουλμάνοι έχουν άλλα πρότυπα, άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν άλλες κοινωνίες διαφορετικές του δυτικού πολιτισμού». Και ακόμη ότι: «Η αθρόα και εύκολη είσοδος λαθρομεταναστών από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής είτε απευθείας είτε μέσω χωρών της ΕΟΚ, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για πολλούς κοινωνικοοικονομικούς και εθνικούς λόγους». Πριν 17 χρόνια, δηλαδή, που το ζήτημα άρχισε να γίνεται επίκαιρο, άλλα μας έλεγαν όλα τα κόμματα και άλλα μας λένε τώρα. Και ανέφερε μάλιστα και ποιοι υπέγραψαν το πόρισμα. Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Δρεττάκης του Συνασπισμού, ο Μάρκος Βαφειάδης κ.λπ.!
Ο κ. Πολατίδης εξήγησε μετά τους λόγους αυτής της μεταμόρφωσης. Είπε ότι την διάσπαση των εθνικών κοινωνιών και κρατών και την επιβολή πολυεθνικών τέτοιων επιτάσσει η παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων για να μπορεί να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται καλύτερα και χωρίς αντιδράσεις τους λαούς. Γι’ αυτόν τον σκοπό μισθώνει φερέφωνα, διάφορες δηλαδή υποτιθέμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες τάχα έχουν αγαθούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Μια τέτοια οργάνωση (η Ελληνική Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα),καθ’ όλα ανθελληνική όπως αποδεικνύουν μέχρι τώρα οι πράξεις της, ουσιαστικά υπαγόρευσε και τον νέο νόμο περί Ελληνικής Ιθαγένειας! Μία οργάνωση που, παρά τον τίτλο της, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τα δικαιώματα των Ελλήνων, αλλά μόνον γι’ αυτά των λαθρομεταναστών, των Σκοπιανών κ.λπ.
Επίσης, ο κ. Πολατίδης κατήγγειλε την διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ το οποίο άλλα έλεγε προεκλογικά (διαφύλαξη συνόρων, αποτροπή παράνομης εισόδου μεταναστών κ.λπ.) και άλλα πράττει τώρα ως κυβέρνηση που δίδει ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου στους λαθρομετανάστες. Ακόμη, έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα για το περίφημο θέμα του αν Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι και ανέφερε ότι την ιδιότητα αυτή ασφαλώς και την παίρνεις από την καταγωγή σου και ποτέ από κάποιον νόμο που σε κάνει Έλληνα!
Τελειώνοντας, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε μία χαρακτηριστική του θέματος ερώτηση προς την κυβέρνηση. Κατά πόσον νομίζει αυτή ότι οι Αλβανοί, που θα πάρουν την ελληνική ιθαγένεια επειδή συμπλήρωσαν 5 χρονιά στην Ελλάδα και που οι ίδιοι έκαιγαν παλαιότερα την ελληνική σημαία στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδος-Αλβανίας, θα ενταχθούν ομαλά στην ελληνική κοινωνία;..
Δυστυχώς όμως οι φωνές των Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. απευθύνθησαν εις ώτα μη ακουόντων και τελικά το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε. Παρ’ όλα αυτά, το κόμμα συνεχίζει την συλλογή υπογραφών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την παραχώρηση ιθαγενείας και το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς, έτσι ώστε η λαϊκή βούληση που στην συντριπτική της πλειοψηφία είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο (όπως άλλωστε δείχνουν και όλες οι δημοσκοπήσεις) να εκφρασθεί αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ