Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αναθεώρηση ελέγχου συγκρούσεων


Το πρόγραμμα “ Αναθεώρηση ελέγχου συγκρούσεων” (“Crash test revised”) είναι ένα εξαήμερο εργαστήριο (25έως 30 Μαρτίου 2010) αναφορικά με τη διαχείριση των συγκρούσεων. Υλοποιείται από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΕΝΑΟ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος LLL, Grundvig action, στο ξενοδοχείο Ερωδιός στον Λιθότοπο. Απευθύνεται σε ενήλικες από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες α) από διαφορετικό οικονομικό , κοινωνικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, που βιώνουν συγκρούσεις σε διάφορους χώρους π.χ. στην οικογένεια, στην κοινότητα, στον εργασιακό τους χώρο κλπ. β) εθελοντές και εκπαιδευτές ΜΚΟ, που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων.

Το εργαστήριο θα βασιστεί στην άτυπη εκπαίδευση, που επικεντρώνεται στη μεθοδολογία της βιωματικής μάθησης και περιλαμβάνει ομαδική εργασία, παιχνίδια ρόλων, κοινωνικές ιστορίες, καταιγισμό ιδεών, καλλιτεχνική δημιουργία, παιχνίδια κίνησης, συμπεριφορική επανάληψη, μίμηση προτύπου.

Η παρέμβαση αποσκοπεί στο να παρέχει την κατάλληλη γνώση και να εφοδιάσει με προσωπικές δεξιότητες τους συμμετέχοντες, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αποκτηθείσες δεξιότητες στην καθημερινή τους ζωή και να μεταφέρουν την εμπειρία τους πολλαπλασιαστικά στις οργανώσεις τους και στην ευρύτερη κοινωνία.

Δεκατρία άτομα από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και οκταμελής ομάδα από την ΜΚΟ Αεναο θα επισκεφθούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, στις 26-03-10 την Νομαρχία Σερρών και θα συναντηθούν με φορείς , που ασχολούνται με την διαχείριση των συγκρούσεων.

Στο σεμινάριο θα παραβρεθεί και η Mrs Ann Vanden Bulcke, υπεύθυνη του προγράμματος Grundtvig από τις Βρυξέλλες.

Στο πρόγραμμα αυτό συνεργάζεται και η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών Κα Σ. Ευθυμιάδου-Τουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ