Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

«Τριάντα νύχτες Star Peace»

Η Αστροπύλη Σερρών συμμετέχει στην παγκόσμια αλυσίδα «Τριάντα νύχτες Star Peace» στο Μήνα Αστρονομίας

Οι «Τριάντα νύχτες Star Peace» είναι ένα γεγονός παγκόσμιας-κλίμακας που θα προτρέψει την πραγματοποιήσει της συμμαχίας, ομάδων αστρονομίας στις γειτονικές χώρες, ένα κέντημα της γης, στις διαδοχικές νύχτες κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου. Χρησιμοποιώντας το γεωγραφικό μήκος ως αναφορά, η γη έχει διαιρεθεί σε 10 ίσα τμήματα, που το καθένα του εκτείνεται 36 βαθμούς γεωγραφικού μήκους. Οι χώρες που βρίσκονται σε κάθε ένα από αυτά τα 10 τμήματα θα έχουν μια περίοδο τριών ημερών για να συμμετέχουν στις τριάντα νύχτες του προγράμματος *Star Peace*.
Το γεγονός θα αρχίσει σε 180 βαθμούς γεωγραφικού μήκους (το διεθνές Dateline), και θα προχωρήσει δυτικά κάθε τρείς μέρες. Κατά συνέπεια, οι χώρες που βρίσκονται μεταξύ 180 και 144 βαθμών ανατολικού γεωγραφικού μήκους θα επιλέξουν μια νύχτα από την 1η-3 Απριλίου για τη δημόσια νύχτα παρατήρησής τους. Οι χώρες που βρίσκονται μεταξύ 144 και 108 βαθμών θα έχουν time-slot του 4-6 Απριλίου, και ούτω καθ 'εξής. Κατά αυτόν τον τρόπο, σ όλο το μήνα, η εμπειρία έναστρος ουρανός θα προχωρήσει σε όλη την υδρόγειο δυτικά σε 10 στάδια, που δημιουργούν μια παγκόσμια ειρήνη αστεριών!
Η Αστροπύλη Σερρών με τους φίλους του φορέα της θα συμμετέχει στις 10-12 Απριλίου . Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών μέλος της Αστροπύλης. Επικοινωνία με τους υπευθύνους, info@mindtech.gr, stefanosh@gmail.com,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ