Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΑΠΟ ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ



Σε υψηλούς τόνους και διαπληκτισμούς συνεδρίασε χθες, Τρίτη 23 Μαρτίου 2010, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Φαίνεται πως η προεκλογική χρονιά που διατρέχουμε έχει τους πάντες σε εγρήγορση.
Το ενδιαφέρον, όπως ήταν αναμενόμενο, μονοπώλησε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010. Η μείζων αντιπολίτευση το καταψήφισε για άλλη μια φορά υψώνοντας και πάλι τους τόνους και κατηγορώντας τη Νομαρχιακή Αρχή για ολιγωρία και ότι ξαναφέρνει έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010, τα οποία έχει ψηφίσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια. Κατηγόρησε ακόμη την Διοικούσα Αρχή για ανικανότητα, αφού δε μπορεί να ολοκληρώσει έργα που έχουν δημοπρατηθεί το 2005, όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Αγνή Δουβίτσα. Σύσσωμη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Φωτιάδη, ο οποίος υπεραμύνθηκε του έργου του, ότι κάνει έργα των 45000,00 ευρώ, τα οποία μπορούν να δοθούν και με ανάθεση και ότι όταν δεν έχει επιχειρήματα κρύβεται πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως έκανε και χθες.
Η ένταση που υπήρχε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Νομαρχιακού Συμβουλίου συνεχίστηκε και στο 2ο θέμα, όταν ομάδα επιστημόνων παρουσίαζε τα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος αιτιών θνησιμότητας κατά την περίοδο 1980 – 2008 στο Νομό Σερρών, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εκνευρισμένη και έντονα διαμαρτυρόμενη η Δήμητρα Παναγιωτάκη.
Το πρόβλημα έγινε ακόμη πιο έντονο όταν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει την παρουσίαση!!! αυτή, και αμέσως, σύσσωμη αυτή τη φορά, η αντιπολίτευση πρωτοστατούντος του Αθ. Μασλαρινού αντέδρασε στην πρωτοφανή πρόταση του Προέδρου, η οποία τελικά απεσύρθη.
Να σημειώσουμε πάντως, πως όλα τα θέματα που ήρθαν προς ψήφιση πέρασαν, άλλα ομόφωνα και άλλα κατά πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ