Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Mountain Bike & Run Cup 2010

Παττές και Finjaut νικητές στο Κρυονέρι
Από το Κρυονέρι Αττικής ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο το φετινό Mountain Bike & Run Cup. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες 200 περίπου αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα συμμετείχαν στο πρώτο από τα έξι διήμερα του κυπέλλου.
Στο αγωνιστικό μέρος, στην κατηγορία elite ο Γιώργος Παττές, του Πρωτέα, ανέβηκε μετά από αρκετό καιρό στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο νεοφώτιστος στην κατηγορία elite Νίκος Ταχόπουλος αθλητής της νεοσύστατης επαγγελματικής ομάδας PODILATIS – BIANCHI, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Γιώργος Νικολάου επίσης του Πρωτέα, ξεκινώντας την αγωνιστική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Εντύπωση προκάλεσε η πολύ καλή εμφάνιση του Δημήτρη Αντωνιάδη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ανήκει ακόμη στην κατηγορία εφήβων τερμάτισε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης αλλά και ο 41χρονος Παναγιώτης Σκυλοδήμος που τερμάτισε μία θέση πιο πίσω από τον Αντωνιάδη και απέδειξε πως διανύει μια δεύτερη εφηβεία.
Στον αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής που έγινε το Σάββατο, αμέσως μετά τον πρώτο αγώνα του Junior MTB Cup, ένας άλλος 40άρης ο Γερμανός Stan Fijnaut ήταν ο νικητής, αφήνοντας πίσω του τους Ευθύμη Αγγελή και Πέτρο Τυρολόγο, που τερμάτισαν με μικρή διαφορά στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Όλοι οι αθλητές μίλησαν με τα κολακευτικότερα λόγια για την διαδρομή του αγώνα αλλά και την διοργάνωση.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου κύριος Ιωάννης Καλαφατέλης δήλωσε πως οι αγώνες αποτέλεσαν αφορμή για να γίνουν γνωστές οι φυσικές ομορφιές τουΚρυονερίου στους κατοίκους της Αττικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας: «Χάρη στην προνομιακή του θέση στους πρόποδες της Πάρνηθας αλλά και στο δίκτυο ψυχαγωγικών επιχειρήσεων που έχει αναπτυχθεί, το Κρυονέρι αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, πόλο αναψυχής για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου». Επίσης τόνισε: «Πρωταρχικός και διακηρυγμένος στόχος της Κοινότητάς μας είναι η διασφάλιση της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς. Ο σεβασμός στους γονείς μας που μας παρέδωσαν το περιβάλλον της πόλης αλώβητο αλλά και η ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας, επιβάλλουν την λήψη μέτρων αλλά κυρίως την υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής που θα διασφαλίσει την προστασία του. Το ποδήλατο είναι ένα μέσο μεταφοράς που σέβεται το περιβάλλον και προστατεύει την υγεία. Γι αυτό και η Κοινότητά μας στηρίζει έμπρακτα την χρήση του. Με την κατασκευή ενός σύγχρονου ποδηλατοδρόμου που θα συνδέσει τις πλατείες της πόλης, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, πιστεύουμε ότι θα δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο στους συνδημότες μας να υιοθετήσουν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης. Προτιθέμεθα επίσης να προτείνουμε τη χρήση του ποδηλάτου, στο πλαίσιο της προστασίας και αξιοποίησης του πρώην βασιλικού κτήματος, το οποίο βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια της Κοινότητάς μας».
Η OUTSPORTS ευχαριστεί την Κοινότητα Κρυονερίου, την ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου για την προσφορά στην διοργάνωση και την συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Ο επόμενος αγώνας του κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Μαρτίου στην Περαχώρα Κορινθίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ