Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Όταν η διεκδικητικότητα είναι ένα απλό ψήφισμα ή σταματάει στην πόρτα του γραφείου μας…

Από τον ΑθανάσιοΜασλαρινό*


Η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Αναστασιάδη της FIBRAN, απέναντι στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και στην πολιτεία, από μόνη της τα λέει όλα.

Με έκπληξη ακούσαμε προχθές, 14 Μαρτίου 2010, στη Νιγρίτα, το Νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη να εντάσσει στα μεγάλα έργα ακόμη και την ανακαίνιση του… γραφείου του, προσπαθώντας να υποβιβάσει τη σημασία απένταξης του δρόμου Στρυμονικού – Νιγρίτας, από το ΕΣΠΑ, καθώς και την έλλειψη έργων σε όλη τη Βισαλτία.
Κι επειδή το γραφείο του Νομάρχη μπορεί να βγει με άρθρο, το οποίο δεν θα μιλάει για το θέμα, αλλά για το τι έκαναν οι προηγούμενες νομαρχιακές διοικήσεις,για να προλάβουμε τυχόν παραπληροφόρηση,λέμε πως οι πολίτες τις έκρινανανάλογα. Το ζητούμενο τώρα, είναι τι μεγάλο έργο θα αφήσει στο νομό η νυν νομαρχιακή αρχή. Και αν προσπαθήσουν να παραπλανήσουν τους υπόλοιπους Σερραίους, ευτυχώς τους Βισάλτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του δημαρχείου Νιγρίτας δεν θα τους παραπλανήσουν. Εξ άλλου, η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Αναστασιάδη της FIBRAN, απέναντι στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και στην πολιτεία, από μόνη της τα λέει όλα. «Τα πάντα γίνονται για να εκδιώκονται κεφάλαια από τον τόπο μας.»
Έκπληξη βέβαια, λίγες μέρες νωρίτερα, μας προκάλεσε και το κείμενο του ψηφίσματος του νομαρχιακού συμβουλίου για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος γραφιστικής του ΤΕΙ Σερρών. Ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Ε, και τι έγινε; Θα σκεφθεί ο απλός πολίτης. Και θα έχει και δίκαιο, αφού όλοι ξέρουμε που καταλήγουν αυτά τα ψηφίσματα. Που είναι η διεκδικητικότητα για την οποία μιλούσατε κ. Νομάρχη;Πως θα πάτε το νομό μπροστά; Τον παραλάβατε στις τελευταίες θέσεις και σε τρία χρόνια καταφέρατε να τον πάτε στην προτελευταία.
Να σας θυμίσω τι λέγατε στον προεκλογικό σας λόγο στο Αχίλλειο μπροστά σε εκατοντάδες οπαδούς και ψηφοφόρους σας. «Είναι πλέον πραγματικότητα η μηδενική ανοχή στην μιζέρια και την εσωστρέφεια. Είναι πλέον πραγματικότητα η μηδενική ανοχή στις χαμένες ευκαιρίες. Πάνω απ΄ όλα όμως διαπιστώσαμε πως οι πολίτες μας εμπιστεύονται. Έχουν απαιτήσεις από εμάς. Ζητούν πολλά και τα ζητούν τώρα. Ζητούν πίσω όλες τις χαμένες ευκαιρίες και τις ζητούν από εμάς. Ζητούν όλα εκείνα που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα τους και τα ζητούν από εμάς. Ζητούν όλα εκείνα που θα δημιουργούσαν ευκαιρίες στην απασχόληση, στο εισόδημα, στην γνώση, στον πολιτισμό, στην πρόνοια, την αλληλεγγύη και τα ζητούν από εμάς. Ζητούν το αυτονόητο και το ζητούν από εμάς. Τα ζητούν τώρα. Τα ζητούν από εμάς γιατί μας εμπιστεύονται. Τα ζητούν από εμάς γιατί εμείς είμαστε αυτοί που πιστεύουμε στο νομό και τις δυνατότητες του
Τι κάνατε λοιπόν εσείς αυτά τα χρόνια που διοικείτε το νομό;Λίγα πράγματα! Πολύ λίγα!
Που είναι η διεκδικητικότητά σας;Πού είναι η μηδενική ανοχή σας;Που είναι οι κινητοποιήσεις;
Δεν είδαμε τίποτα στην αναστολή του τμήματος γραφιστικής το οποίο λειτουργώντας θα έφερνε σε βάθος χρόνου γύρω στους χίλιους επιπλέον νέους «κατοίκους» στο νομό, με όλα τα οικονομικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται.Σε μια εποχή που εμείς ξοδεύουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ με σκοπό να προσελκύσουμε –αν και πότε- κάποιους επισκέπτες στην περιοχή μας. Ωστόσο, στα τριάμισι περίπου χρόνια δεν μπορέσατε ούτε μια πινακίδα σε ξένη γλώσσα να αναρτήσετε στην είσοδο της χώρας, ούτε και σε όλη τη διαδρομή από τα σύνορα ως την έξοδο από το νομό για να ξέρει ο αλλοδαπός ταξιδιώτης τι έχει για να επισκεφθεί σε αυτόν τον τόπο.
Δεν είδαμε την διεκδικητικότητά σας ούτε στην αναστολή εργασιών επί της Εθνικής οδού Σερρών –Θεσσαλονίκης, ούτε στην απένταξη του έργου Στρυμονικού – Νιγρίτας από το ΕΣΠΑ. Δεν είδαμε να αντιδράτε στην αναβολή του αρδευτικού έργου της Φυλλίδας. Δεν είδαμε να διεκδικείται μαζί με τους αγρότες του νομού το χαμένο τους εισόδημα. Δεν βλέπουμε να γίνονται τα γεφύρια του Αχλαδοχωρίου, ούτε η οδική ένωση Αχλαδοχωρίου – Αγκίστρου καθώς και των νομών Σερρών - Δράμας μέσα από τα βουνά στα βόρεια σύνορα.Δεν είδαμε να εξυγιαίνετε τις λαϊκές αγορές.
Αντιθέτως είδαμε να κλείνει το 2008 με 7.089.150,00 ευρώ αναπορρόφητα. Είδαμε σύμφωνα με δικό σας νομαρχιακό σύμβουλο (25/2/09 Δημ. Μελίτος) «ΩςΝομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να μην έχετε επιδείξει ακόμη την υπευθυνότητα, που θα ανέμεναν οι πολίτες μέσα από το ρόλο σας, για την προστασία της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων, και τη διαμόρφωση πολιτικής». Είδαμε μια «Ν.Α. Σερρών ακολουθώντας μεθοδολογία, με διαδικασίες παρωδία, να ολοκληρώνει τις επιλογές προϊσταμένων την βδομάδα που πέρασε!» (Ευαγ. Τανταλάκη 19/12/2007). Είδαμε ότι «όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα των μεθοδεύσεων του Νομάρχη» (Δημ. Μπαλαξής 26/2/09).
Είδαμε τριάμισι χρόνια να κάνετε δημόσιες σχέσεις κ. Φωτιάδη και όχι δημόσιο έργο.
Μήπως επειδή τώρα άλλαξε η Κυβέρνηση, η διεκδικητικότητά μας σταματά σε γραπτές διαμαρτυρίες ή στην πόρτα του γραφείου σας;

*Ο Αθανάσιος Μασλαρινός είναι νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ