Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Οι Νέοι Αγρότες Σερρών σε τακτική συνάντηση τη Δευτέρας, 19 Απρ 2010


Στην τακτική συνάντηση της Δευτέρας, 19 Απρ 2010, στις 20.30, στα γραφεία της ΕΝΑ Σερρών, στην Μεσοκώμη, Δήμου Στρυμώνα, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συζητήσουν για τις εξελίξεις στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών και για τους Νέους Αγρότες γενικότερα, με στόχευση στοιχεία προσγραμματισμού δράσης για την προσεχή τριετία (2010-2013).

Ο κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης (ΕΝΑ Σερρών) εκτιμά ότι στην προσεχή κρίσιμη τριετία θα καθορισθούν τόσο η στήριξη στον αγροτικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Νέους Αγρότες, όσο και ένα γενικότερος επαναπροσδιορισμός του ρόλου του αγροτικού τομέα και της συμβολής του σε δημόσια αγαθά (περιβάλλον, τοπίο, υγεία, κοινωνικός ιστός). Γι αυτό απαιτείται συστράτευση όλων των Νέων Αγροτών, αλλά και επιλογή πρακτικών καθώς και συμμετοχή όσων μπορούν να συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων που θα τεθούν.

Άλλωστε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η οποία είναι το συντονιστικό όργανο της δράσης των Νέων Αγροτών σε όλη την Ελλάδα έχει συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο για τις 14 Απρ 2010 στην Αθήνα για να συζητήσει τις εξελίξεις και έχει προσδιορίσει πρόσκληση όλων των αντιπροσώπων των Ενώσεων Νέων Αγροτών στις 9 Μαΐ 2010 στην Αθήνα για να επιλέξουν τρόπους δράσης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κ. Παναγιώτης Γκιοργίνης (Νέος Σκοπός Σερρών, 6944229816) είπε «μια απόφαση, όπως και αν την χαρακτηρίσεις (είτε εποικοδομητική είτε αρνητική) είναι καλύτερη από την ανυπαρξία αποφάσεων. Κούρασε τους όλους μας η συνεχής διαρροή «ειδήσεων» και στο θέμα του Προγράμματος Νέων Γεωργών υπήρξαν πάρα πολλές δηλώσεις, τοποθετήσεις (σχετικών και ασχέτων), ανακοινώσεις σε ομάδες, ακροάσεις, δημοσιεύσεις και διαρροές. Φαίνεται ότ, όταν θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα έχουμε μια υπεύθυνη υπογραφή για το θέμα, ώστε να ενημερωθούν όλοι υπεύθυνα, και μετά τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων (στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, αποφάσεις των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών) οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κινηθούν συγκροτημένα».

Την Δευτέρα, 19/4/2010, στις 20.30, στα γραφεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών (Μεσοκώμη) θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

1. Εξελίξεις στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών
2. Προγραμματισμός δράσης ΕΝΑ Σερρώνεπόμενης κρίσιμης τριετίας 2010-13
3. Συντονισμός δράσης με τις άλλες ΕΝΑ & την Πανελλ. Ένωση Νέων Αγροτών
4. Συμμετοχή σε πανελλήνιο σχεδιασμό δράσης (Αθήνα, 9-5-2010)
5. Καταξίωση αγροτικών επαγγελμάτων, αξιών και τρόπου ζωής του αγροτικού κόσμου με το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός» (Επίδαυρος, 27/6/10)
6. 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών «Νέοι Αγρότες, Νέες Προοπτικές, Νέες Αγορές» (Καρδίτσα, 10-12/9/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ