Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Σέρρες: Αντιδράσεις δήμων για το χωροταξικό του «Καλλικράτη»

Σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση Βαμβακιάς προχώρησαν, για περίπου 15 λεπτά, κάτοικοι των δήμων Λευκώνα, Στρυμονικού και Μητρουσίου, αντιδρώντας για το χωροταξικό χάρτη του «Καλλικράτη» στην περιοχής τους.
Κύριο αίτημα των τριών δήμων είναι η συνένωσή τους σε έναν δήμο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Στρυμονικού Ισαάκ Ρίζο «οι κάτοικοι ζητούν την πλήρη εφαρμογή της απόφασης της ΤΕΔΚ Σερρών για τη δημιουργία οχτώ συνολικά δήμων στο νομό Σερρών και όχι λιγότερων, ενώ ζητούν τη συνένωση αυτών των δήμων λόγω του κοινού τους οδικού άξονα και των συνόρων».
Εν τω μεταξύ σε δυναμική κινητοποίηση προχωρούν κάτοικοι των Δήμων Αχινού και Τραγίλου, καθώς και του τοπικού διαμερίσματος Κερδυλλίων, το οποίο ανήκει στο Δήμο Αμφίπολης. Η συντονιστική επιτροπή μαζί με κατοίκους αναμένεται να κλείσουν την Εγνατία οδό, στη διασταύρωση της Αμφίπολης, διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση των δήμων στη Νιγρίτα, αφού, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται αποτελούσαν και πριν τον "Καλλικράτη" υγιείς και βιόσιμους δήμους, σε αντίθεση πολλούς άλλους και μεγαλύτερους -σε έκταση και πληθυσμό- που έχουν βουλιάξει οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ