Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Εκδήλωση Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και του Παρατηρητηρίου Οικογενειακού Προϋπολογισμού Νέας Δημοκρατίας με θέμα την Οικογένεια

Με ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσε η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και το Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Οικογένεια, στο ΖΑΠΠΕΙΟ Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην παρέμβασή του τόνισε ιδιαίτερα ότι οι κοινωνίες που ευημερούν και προοδεύουν είναι πάντα οι κοινωνίες που δίνουν μεγάλη προσοχή στη διατήρηση και προστασία της οικογένειας καθώς και ότι η προστασία της οικογένειας είναι το ισχυρότερο όπλο για να αντέξουμε τη σημερινή κρίση.

Στην κατεύθυνση αυτή η Νέα Δημοκρατία, πιστεύοντας ότι η κρίση αυτή δοκιμάζει περισσότερο την οικογένεια και τον οικογενειακό προϋπολογισμό συγκρότησε το Παρατηρητήριο για τον Οικογενειακό Προϋπολογισμό όχι μόνο για να γνωρίζει επακριβώς το βαθμό πίεσης που ασκείται σε μια οικογένεια από την οικονομική κρίση αλλά κυρίως για να μελετηθούν και να κατατεθούν οι ανάλογες προτάσεις ως εργαλείο πολιτικής για την άσκηση αξιόπιστης και αποτελεσματικής παρέμβασης από τη Νέα Δημοκρατία.

Απόδειξη των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας στο ότι η οικογένεια αποτελεί το επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής της είναι η θέση της για τη δημιουργία Υπουργείου Οικογένειας.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν η κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, η οποία αναφέρθηκε ότι με εντολή του Προέδρου τέθηκε ως πολιτικός στόχος στρατηγικής σημασίας για την Νέα Δημοκρατία η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη. Η στήριξη της οικογένειας κάτω από τι νέες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, είναι πρώτη προτεραιότητα για την κοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Στην κατεύθυνση αυτή μελετώνται προτάσεις με συγκεκριμένο κοστολογημένο χρονικά κλιμακούμενο και θεσμικά κατοχυρωμένο σχέδιο, βασιζόμενα στην αρχή ότι στηρίζεις περισσότερο αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Συντονιστής του Παρατηρητηρίου Οικογενειακού Προϋπολογισμού της Ν.Δ. ανέπτυξε τους λόγους που επέβαλλαν τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου, αντικείμενο του οποίου είναι η συγκέντρωση, επεξεργασία και ερμηνεία των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων που συνθέτουν το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών του οικογενειακού προϋπολογισμού με σκοπό πάντοτε τη διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για μια ορθολογικότερη διαχείριση του οικογενειακού εισοδήματος.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης η κ. Κατερίνα Παπακώστα, Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την μητρότητα ως παράγοντα της κοινωνικής συνοχής, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη της εφαρμογής πολιτικών που να στοχεύουν στην αύξηση της απασχόλησης των γυναικών, στην εξάλειψη των ανισοτήτων σχετικά με τις αμοιβές ανδρών και γυναικών για ίσης αξίας παρεχόμενη εργασία και τη στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος.

Επίσης στην παρέμβασή του ο κ. Θεόδωρος Σολδάτος, Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ζήτησε τη λήψη μέτρων ειδικά για τους μετανάστες εκείνους που επιλέγουν τη δημιουργική ενσωμάτωση στην πατρίδα μας, σε συνεργασία τόσο με του φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Εκκλησία, και τους φορείς της πολιτείας και των μεταναστών.

Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει την Δρ. Λάουρα Αλιιπράντη, την Δρ. Χαρά Καραγιαννοπούλου και την τέως Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου για την ουσιαστική επιστημονική βοήθεια- υποστήριξη που προσφέρουν στο έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ