Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο άξονας Ε61 ως αναπτυξιακή υποδομή των Νομών Καβάλας-Σερρών-Δράμας


Παρέμβαση του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μχάλη Τζελέπη στην ημερίδα «Ο άξονας Ε61 ως αναπτυξιακή υποδομή των Νομών Καβάλας-Σερρών-Δράμας»

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε στην Δράμα στις 14.06.2010 από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παρουσία του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη Ιωάννη και των νομαρχών Δράμας, Σερρών και Καβάλας με θέμα «Ο άξονας Ε61 ως αναπτυξιακή υποδομή των Νομών Καβάλας-Σερρών-Δράμας» παραβρέθηκε ο Βουλευτής του Ν.Σερρών κ. Μιχάλης Τζελέπης.

Στην τοποθέτηση του χαρακτήρισε τον άξονα Ε61 ένα έργο πνοής και πρώτης ανάγκης για τους τρείς νομούς, υπογραμμίζοντας την αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική σημασία που έχει καθώς ενώνει την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη -μέσω των Νομών Σερρών-Δράμας- με το λιμάνι της Καβάλας.

Παράλληλα τόνισε την άμεση προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην τοποθέτηση εργολάβου για την γρήγορη ολοκλήρωση του οδικού άξονα Μεσοράχης – Αμφίπολης, ώστε να αξιοποιηθεί έτσι και το λιμάνι τις Αμφίπολης, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα την διακίνηση εμπορευμάτων και ανθρώπων, καθώς είναι εκτός αστικού ιστού, εν αντιθέσει με το λιμάνι την Καβάλας, υπογραμίζοντας ότι το λιμάνι της Νέας Καρβάλης που είναι επίσης εκτος αστικού ιστού βρισκεται σε πολύ μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από αυτό της Αμφίπολης.

Πρώτης προτεραιότητας, επίσης, έργο τόνισε ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης είναι η άμεση σύνδεση του Ν.Σερρών με την πόλη της Δράμας μέσω του οδικού άξονα Ν.Ζίχνης-Δράμας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τζελέπης «σήμερα η επικοινωνία μεταξύ των δύο Νομών γίνεται μέσω ενός πλέον επικίνδυνου οδικού άξονα».

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών κ. Μιχάλης Τζελέπης αφού συνεχάρη τον Υφυπουργό, για την πρωτοβουλία του για την διοργάνωση της ημερίδας, ζήτησε να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον συνδυασμό οδικών αξόνων τόσο ως προς τις μελέτες των έργων όσο και ως προς την ολοκλήρωση τους, αλλά και ανάλυση για την εξεύρεση των πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ